AcasăUtileMeteoCum va fi vremea în București, de 1 decembrie. Prognoză specială de...

Cum va fi vremea în București, de 1 decembrie. Prognoză specială de la ANM

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

Meteorologii au anunțat, joi, 30 noiembrie, prin intermediul unei prognoze speciale, cum va fi vremea în București de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Specialiștii ANM au emis, totodată, avertizări Cod galben și portocaliu de precipitații, dar și de intensificări ale vântului, pentru mai multe zone ale țării.

Locuitorii Capitalei află, așadar, cum va fi vremea în Capitală vineri, 1 decembrie, când va avea loc tradiționala paradă militară de la Arcul de Triumf.

Citiți și: HAOS în traficul din București de Sf. Andrei și 1 Decembrie/HARTA zonelor afectate
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineață o prognoză specială pentru zona municipiului București, pentru intervalul 30 noiembrie ora 17:00 – 1 decembrie ora 21:00. Conform prognozei, vineri, de Ziua Națională, temperatura maximă va fi de circa 14 grade în Capitală.

Astfel, meteorologii au anunțat că în București, în intervalul 30 noiembrie ora 17:00 – 1 decembrie ora 08:00, valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Cât despre temperatura minimă, ea va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească.

Cum va fi vremea vineri, 1 decembrie, în Capitală

Veștile despre vremea de vineri sunt optimiste în ceea ce privește Capitala. Pentru ziua de 1 decembrie, intervalul orar 08:00 – 21:00, specialiștii ANM anunță că vremea va deveni caldă pentru această dată, iar temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat – anunță meteorologii.

COD GALBEN: precipitații și intensificări ale vântului

foto: meteoromania.ro

Și tot joi, 30 noiembrie, ANM a emis o avertizare Cod galben. Sunt anunțate zonele în care se vor semnala precipitații și intensificări ale vântului. Avertizarea Cod galben va intra în vigoare joi, 30 noiembrie, la ora 17:00 și va fi valabilă până vineri, 1 decembrie, la ora 21:00.

„În Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25…40 l/mp.

Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80…100 km/h”, anunță ANM.
Meteorologii precizează că intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Zonele vizate de un COD PORTOCALIU de precipitații abundente

De asemenea, ANM a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu, pentru intervalul 30 noiembrie, ora 20:00 – 1 decembrie, ora 15:00. Sunt anunțate precipitații abundente, în mai multe județe ale țării.

„În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp” – informează meteorologii în textul avertizării Cod portocaliu.