AcasăEconomieCreşte puterea de cumpărare a românilor? Bonurile de masă vor valora mai...

Creşte puterea de cumpărare a românilor? Bonurile de masă vor valora mai mulţi bani. La ce sumă ajung?

angajati

Tichete de masă vor avea o valoare mai mare. Le vor fi acordate unor milioane de români, începând cu data de 1 august 2023. Ulterior, de la 1 ianuarie 2024, urmează o nouă majorare.

Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor s-au întâlnit, astăzi, la prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social coordonată de premierul Marcel Ciolacu.

Un bon de masă = 35 lei

Astfel, guvernanţii, sindicaliştii şi patronatele au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei.

În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.

Ce obiective are Guvernul?

Așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai.

Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Creșterea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor între reprezentanții Guvernului și partenerii sociali.

author avatar
Andrei Ștefan