AcasăEconomieComisia Europeană ne obligă să producem arme. Specialiștii MApN, detașați în fabrici

Comisia Europeană ne obligă să producem arme. Specialiștii MApN, detașați în fabrici

Trebuie să mai cumpărăm arme americane de încă 10,7 miliarde USD

Fabricile de armament din România au fost reactivate, după ce Comisia Europeană ne-a obligat să producem „marfă” de război. Ţara noastră trebuie să se integreze în program cu mai multe filiale Romarm, dar și cu ajutorul unor companii private.

Comisia Europeană a propus un instrument financiar care va stimula capacitatea de producţie a muniţiei în Uniunea Europeană la un milion de obuze pe an.

Industria de armament, relansată

Experții români consideră că aceasta este una dintre puținele șanse de a relansa cu adevărat industria de armament din România.

Sunt încrezător că în decurs de 12 luni vom putea să ne creştem capacitatea de producţie la un milion de muniţii pe an în Europa. În ceea ce priveşte apărarea, producătorii noştri trebuie să treacă acum la formula economiei de război”, a asigurat marţi comisarul pentru Industrie, Thierry Breton.

Această propunere este cea de-a treia fază a planului de acţiune aprobat la sfârşitul lunii martie de UE pentru a furniza cel puţin un milion de obuze de 155 milimetri forţelor ucrainene şi pentru a reface stocurile strategice ale ţărilor europene, dintre care unele sunt aproape epuizate.

Specialiști MApN, în fabricile de armament

Experţii sunt de părere că trebuie schimbat oarecum și modul de lucru al acestor companii care se vor implica în producția de muniții.

Companiile de stat din industria de armament sunt în subordinea Ministerului Economiei.

Asta poate funcționa pe timp de pace, dar companiile de specialitate trebuie să treacă la producția de război, cum bine se spune și la Bruxelles, așa că militarii ar trebui implicați în industria de armament.

Mai exact, în aceste timpuri, experți militari ar trebui detașaţi la aceste companii nu numai pentru un eventual control al calității, dar inclusiv pentru management, după modelul american”, a spus expertul militar Aurel Cazacu.

author avatar
Andrei Ștefan
2.520 afisari

36 COMENTARII

  1. Salut decizia! Armele sunt printre cele mai profitabile si or sa ne aduca foarte multi bani.

  2. lumea vrea pace si viata normala , si o msna de nebuni care se plictisesc de atatia bani si putere vor neaparat razboi .

  3. Problema e alta ,cât mai avem pace în românia?…e timpul să părăsiți câmpul de luptă…cât mai e posibil!…

  4. E plina lumea de nebuni ,necazul este ca au ajuns sa conduca destinele tarilor.mUE sa mearga unde a intarcat mutu iapa. Astia chiar nu inteleg MAD?!Cati dintre oamenii obisnuiti au buncare pline cu mancare pt cateva decenii?!Si chiar daca le-ai avea,la ce ti-ar folosi?!Doi borfasi nenorociti sau luat la bataie pe ceea ce au furat de la vecini.Acum vecinii ,pe criterii stiute numai de ursula cur de fier,iau apararea unuia din talhari. De parca junkie fucktardu din Kiev ar fi mai breaz decat ala din Moscova…..

  5. „după ce Comisia Europeană ne-a obligat să producem „marfă” de război.”
    De cand dikteaza CE peste CONSTITUTIA si legile Rromaniei?????????????????????????????????????????????????????????????? Chiar asa de slugi am ajuns?

    • legile Uniunii Europene sunt superioare constitutiei Romaniei, conform acestei constitutii, asa ca este totul constitutional si deci legal
      dura lex, sed lex
      nu exista optiune legala de a opri asta, in linii mari

  6. Du-te dracu de nenorocit.Observ ca Nationalul e generos cu deviati ca tine ,nu te cenzureaza niciodata.E vremea voastra,a dementilor de tote categoriile

  7. alex,
    pe tine te poate ajuta Lithium,Depakote,Lamictal,Abilify si altele.
    si nu mai bea tatucule.
    face rau la ficat si la creier.

  8. Bai ciukanezule, angajeaza toti sekuricii tai prosti de bubuie, poate o sa fure mai putin !! Sau nu 🙂 Bai, astia din Constangeles, Bukale, si tot rahatul ala de Sholdova, fiti pe faza, de la vara sunt toate sansele sa cada zilnic niste bombe pe acolo, ale rusnacilor salbatici, sigur va baga dulapul nazist si ciukanezul dobitoque in razboi, tin conducatorii vostrii la poporul de romanasi de nu mai pot 🙂 Scapa numai care poate din colonia esuata !!

  9. Astázi ne obligá sa fabricam arme!
    Maine,blestematá m ue ne face carne de tun!
    Pana si un orb poate sa vada!

  10. V-a tâmpit televiziunea ei netul. Nu va fi România în război doar dacă NATO vrea asta. Deocamdată SUA și sclaveții europeni nu au suficienți mușchi sa provoace o alianță confirmată Rusia-China.
    America de câte ori era gata sa intre în vreun impas economic,stârnea un război cu țări mai mici și mai sărace. Războaie pe care le putea câștiga și apoi urma jaful și colonizarea.
    Acum situația e diferită. Rusia și China nu sunt nici mici,nici sărace

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger