AcasăUtileMeteoCOD GALBEN. Disconfort termic, dar și averse și vijelii. Zonele vizate de...

COD GALBEN. Disconfort termic, dar și averse și vijelii. Zonele vizate de avertizări – HARTA

(sursa foto: realitateadetulcea.ro)

Meteorologii au anunțat în dimineața zilei de marți, 3 august, vești noi cu privire la vremea pentru intervalul următor. Dacă în unele zone se va resimți disconfortul termic ridicat, în altele sunt anunțate ploi, vijelii și grindină.

Astfel, pentru zilele de 3, 4, 5 august va fi în vigoare o atenționare COD GALBEN, prin intermediul căreia reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunță că local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă.

foto: meteoromania.ro

Iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. ”Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade”, conform ANM. După cum se poate vedea de pe hartă, și Capitala se află sub incidența acestui mesaj de avertizare.

Zonele în care se anunță vreme instabilă

foto: meteoromania.ro

Pe de altă parte, aflăm că în această a doua zi a săptămânii nu vor lipsi episoadele cu ploi și intensificări ale vântului. În acest sens, ANM a emis o atenționare COD GALBEN, ce va fi valabilă începând cu 03 august, ora 10:00 și până 04 august, ora 10:00, adică până miercuri dimineață.

”În intervalul menționat, local la munte, în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp”, informează ANM.

Meteorologii menționează, totodată, că fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger