AcasăScience fiction politicCETEPE este agent de influență filorus, au declarat Serviciile Secrete Venusiene

CETEPE este agent de influență filorus, au declarat Serviciile Secrete Venusiene

Marțianul CETEPE, nume de cod galactic, se înțelege, este agent de influență filorus încă din anul 1985 au declarat aseară Serviciile Secrete Venusiene. Regele Ferdinand aude tot felul de astfel bârfe, tot felul de tevaturi, nu le dă crezare. Rușii patrulează prin Moldova. Von Makensen stă cu ochii pe ai noștri, la Mărășești.

Armata bulgară benchetuiește la Vidin și în Tulcea. Kaiserul cască plictisit în palatul lui, aude și el tot felul de brașoave, cum să le dea crezare? Gagarin, Gingis Han, Traian Băsescu, Donald Trump, Străinu, Ponta, Voiculescu, Becali, Tăriceanu, Vanghelie, Boc, Videanu, Orban, Mata Hari, Kublai Kan, Mao, Fidel Castro, Elvis, Parașutisky, Bonjurisky, Malagambisky, ei, mă rog, toată panoplia. Olguța, Gabriela, Elena, Raluca, Dăncilă, Codruța. Ce să mai zici? Cum, ce să mai zici? Așa e de când lumea, se înfurie alde Tătărăscu, pe terasă, la Capșa.

A primit el o depeșă de la Regele Ferdinand, din Iași. Cum că mafia venusiană se ține de șotii prin piețele românești. Cum că marțianul CETEPEEi, , nume de cod galactic, se înțelege, este agent de influență filorus încă din anul 1985, na, că nu știam! Că la Vama Veche, studențimea românescă se îmbulzește pe plajă, grămadă, printre peturi, mucuri de țigări, cutii de bere stâlcite sub talpa studioasă, chestii din astea, dacă vrei, frondisme, rebelisme, revoluționarisme. Dar lumea merge mai departe. Praful se alege din ei, zice Brătianu, mijindu-și ochii din cauza soarelui portocaliu pe care extratereștrii au de gând să-l spargă-n bucăți cu picamărul electromegnetic pentru ca să ne facă felul. Cu picamărul politicianist, zice Argentoianu râzând în hohote. Asta e, trece istoria peste noi, trec vremurile, cântă Zavaidoc, răsărit nu știu de pe unde, din Sectorul 1 sau din Sectorul 2. Cosmosul, ah cosmosul! Cosmosul nu se sinchisește de noi. Îl doare la bască pe domnul Cosmos de zeii noștri, de dumnezeii noștri, de fantomele și de strigoii noștri, de metaforele noastre, de politicile noastre publice, de autostrăzile noastre netrminate, de fraudele și de corupția lărgiă.

Mai vine și Pache Pacherowsky cu niște vești bubuitoare despre Siria, despre Orient Expres, despre juna junelor de la Minsiterul de Externe, despre ultima delapidare, despre furtul secolului, despre copilul care are coarne de cerb, despre un înger bolșevic, mă rog, povești din astea de bulevard. Dar CETEPE, marțianul, dragul de el? Păi să vezi, cum că venusienii au invadat Rusia după ce Africa a lovit Europa rupând-o în două bucăți distincte, CETEPE, marțianul, s-a apucat să facă valuri filoruse ceva de speriat. Numai că Serviciile Secrete Venusiene îl monitorizează încă din anul 1985 când CETEPE s-a infiltrat în Mișcarea Literară Saturniană găbjind din punct de vedere informativ mai mulți naivi de scriitori saturnieni, naivi rău de tot. Cam asta e. Lumea navighează mai departe de nebună și-ntr-o zi s-or duce toate, de e vară, de e vânt.

author avatar
Ovidiu Bufnilă Editorialist
My name is Ovidiu Bufnilă. It's a name like any other name. Neither more important nor less important.