AcasăEconomieCe se întâmplă cu maşina ta dacă eşti lovit de un şofer...

Ce se întâmplă cu maşina ta dacă eşti lovit de un şofer asigurat la Euroins, firmă ce tocmai a intrat în faliment

Şoferii, bulversaţi din nou: legea RCA se modifică a "mia" oară. Clasa de bonus-malus a fiecăruia, afectată!

ASF a anunțat oficial vineri că a decis să retragă autorizația de funcționare și să ceară în instanță falimentul Euroins, conducerea companiei fiind preluată de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spune despre falimentul Euroins, că „statul trebuie să aibă mai mult curaj când controlează atribuțiile instituțiilor de reglementare”, iar „Consiliul Concurenței trebuie să se implice mai mult”.

Ce se întâmplă dacă te loveşte un şofer asigurat la Euroins

În ceea ce îi priveşte pe păgubiţii unui accident cauzat prin intermediul unui vehicul acoperit printr-o poliţă RCA emisă de societatea Euroins România, ei vor fi despăgubiţi în baza acesteia, în limitele şi termenele stabilite de legislaţia în vigoare privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor, respectiv de până la 500.000 lei pentru fiecare creanţă de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare”, conform Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Potrivit UNSAR, şoferii care aveau poliţe RCA la această societate vor putea circula în continuare pe drumurile publice, rămânând asiguraţi până la data respectivă. De asemenea, aceştia au posibilitatea de a denunţa în orice moment poliţa, pentru a încheia una nouă, la un alt asigurator autorizat.

Cei care au de recuperat sume mai mari de 500.000 de lei trebuie să se înscrie la masa credală în cadrul procedurii de faliment care se va soluționa în prima instanță de Tribunalul București, iar în faza apelului de Curtea de Apel București.

author avatar
Andrei Ștefan
862 afisari

8 COMENTARII

  1. Astia au gasit ba modul sa salveze toti hotii straini care isi fac de cap pe aici ,le compenseaza de la buget adica tot banii nostrii,compenseaza la energie,la carburant, la banci ,la marketuri deci astia devalizeaza si desertifica tot.Si pe ce salarii ei sunt slugi si tradatori.

    • Si daca faci accident si nu ai bani sa repari masina aluia de l-ai lovit? Esti gata sa iti pierzi casa si sa ajungi boschetar?

  2. Atentie mare la condus masina si nu faci accident nu faci RCA care este un furt al asiguratorilor,nu imbogatesti pe acei “baieti destrpti”si esti liber sa te asiguri cum vrei tu !

  3. Nici macar statul nu ne mai poate ajuta deoarece FGA-ul nu are bani in cont. La TV nu se arata ca sunt clienti care incearca sa isi recupereze paguba de 2 ani pe politele City Insurance si nu au reusit. La telefon le raspund niste fete tinere care promit ca vor face tot posibilul pentru urgentarea platii, adica exact ce faceau si cei din societatile care au dat faliment. Nici macar avocatii nu reusesc sa recupereze banii de la FGA. Asa cum bine spunea dl Valentin Ionescu de la ASF ar fi recomandat ca tpti clientii care detin polite la Euroins sa incerce sa le denunte cat mai repede si sa incheie altele la societati mai serioase. Atentie mare deoarece la ora actuala sunt probleme si cu alte societati care nu despagubesc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger