AcasăEconomieCe opţiuni au românii care vor să plătească sume de peste 2.000...

Ce opţiuni au românii care vor să plătească sume de peste 2.000 lei în magazine, odată cu plafonarea cash-ului

Dacă vrei să plăteşti cash mai mult de 2.000 lei pentru produsele cumpărate din magazin e posibil să n-o mai poţi face în curând. Guvernul vrea să combată evaziunea fiscală, dar nu toată lumea are sau vrea un card bancar.

Cum poate plăti un român cu cash un televizor sau un frigider care costă mai mult de 2.000 lei?

Te duci la bancă şi îţi pui banii pe card

Adrian Negrescu, analist economic, are o soluţie pentru românii care vor să cumpere produse în valoare de mai mult de 2.000 lei, dar preferă banii cash.

Singura șansă în condițiile acestei noi legi a austerității este să-ți iei banii cash, să te duci la bancă, să-i pui pe card și cu cardul să te duci la magazinul cash and carry sau la altă unitate de unde vrei să cumperi, la magazin.

Realitatea arată că vor fi limitate incredibil de mult tranzacţiile cash, iar această decizie, din punctul meu de vedere, va afecta cam jumătate din populația României, mai ales pe cei care stau în mediul rural și nu au acces la bancomate sau la POS-uri.

Apropo, numărul bancomatelor în România a scăzut cu 2000 în ultimii ani, iar POS-urile, adică acele terminale de plată unde plătim cu cardul, sunt numai 370.000 față de vreo 800.000 câte ar fi necesare.

Deci, practic, n-avem decât șansa de a strânge banii, de a face o excursie la bancă, la oraș sau la un automat în care să plasăm banii respectivi și cu cardul să mergem să plătim.

E o chestie absurdă din punct de vedere economic, e o chestie menită să reducă evaziunea fiscală, dar care nu ține cont de realitățile românești. Aceasta este marea problemă”, a spus Adrian Negrescu la Antena 3.

Guvernul încalcă legislaţia europeană

„Dar știți ce e interesant? Că această prevedere pe care Guvernul ne-o propune în această lege a austerității încalcă practic prevederile legislației europene.

Recent, Comisia Europeană a renunțat la ideea de a limita plățile în numerar, considerând că sunt încălcate libertățile fundamente ale omului.

Iar în Statele Unite, sunt o grămadă de state care practic au interzis această reducere semnificativă a nivelului plăților în cash special pentru că ține, până la urma urmei, de dreptul oamenilor de a face cu banii ceea ce își doresc.

Nu e neapărată nevoie să-i ții la bancă și să fii de fiecare dată nevoit să plătești un comision pentru orice serviciu pe care îl faci cu cardul„, a mai zis Adrian Negrescu.

1.066 afisari

7 COMENTARII

 1. „Singura șansă în condițiile acestei noi legi a austerității este să-ți iei banii cash, să te duci la bancă, să-i pui pe card și cu cardul să te duci la magazinul cash and carry sau la altă unitate de unde vrei să cumperi, la magazin.”
  1. Deschiderea unui cont si eliberarea unui card necesita o anumita perioada de timp. Eu vreau frigiderul ACUM, nu poimaine.
  2. Banii depusi in banca se supun comisioanelor bancare.
  3. In momentul in care nu ai bancomat pentru depunere, la sucursala bancii te intreaba ostentativ despre sursa/provenienta fondurilor (de la inceput este disparut conceptul de economii, posesorii de cash fiind taxati automat drept evazionisti, dealeri de droguri, spalatori de bani, etc.)
  Daca prostanul de rumun inghite aceste ineptii scornite in capatzana goala a lui Ciolacu&Co. fara sa cracneasca si fara sa zica nimic, isi merita soarta cu varf si indesat, pentru ca nu este decat o amoeba care nu are nevoie decat de necesitatile primordiale pentru a supravietui.

 2. Hai pe bune! 2000? Unele bancomate-depinde de banca, zona, moment dau bancnote intre 50 si 200lei, dar 200 mai rar.
  Care-i problema? 2000 inseamna 20 banconte de 100 sau 40! de 50lei. Deci decat o cumparatura de 2000, intre 20 si 40 banconte. In cel mai fericit caz 10 banconte a 200lei. Care de obicei sunt in portofel, curbate. Si banuim ca aia 2000 nu-s singura cumparatura. Ce portmoneu ar trebui sa aiba paranoicii care lupta impotriva progresului si simplitatii?
  Vor o inflatie ca in America de Sud, unde mergeau unii cu sacosa de bani pentru o paine? Le urez succes si la cat mai mult cash!
  Nu mai dezvolt despre unii pensionari care primesc pensia fix in banconte de 5 si 10 lei, e fapt real. Ce face casierul, ca hipermarketu’ nu e banca cu aparat de numarat, verificat? Si in in alde Auchan unde bagi bancnote mici dupa ce-ti scaneaza bonul, cate sa haleasca ala? Kilograme pe ora? P-aia de 500lei i-am schimbat rapid, in cele mai multe cazuri n-ai ce face cu ei! Iar la orele diminetii tre sa iei un pachet de tigari ceva, chit ca ai unul, doar sa schimbi suta. Nu zic de alea sfinte, gen 200 sau 500.
  Personal, sper sa dispara odata fisele, e cea mai crancena dovada de preistorie!

 3. Dar de ce sa-i plasez într-o bancă ,ce beneficii am ,la ce dobândă de rahat dau mă lipsesc ,plus comisioane și bani plătiți pentru administrare cont ,nu știu cât de constituțională va fi această lege ,care îngrădește drepturi și libertăți

 4. Despre anularea pensiilor specialle nimic încă morți ,că ziceai că te retragi din viata politica dacă această măsura nu va fi implementată

 5. Este ordin de la NWO/FEM pt a ne strânge cu ușa, cum au făcut în Canada cu șoferii de camion. Fluieri în biserică, îți blochează contul și mori de foame. Sau mai rău, ți-i sperie de tot. Slugoii noștri nu se abat de la Agenda 2030! Ăsta e scopul, ce evaziune!!!

 6. O tampenie e o libertate a cheartei Onu si o libertate constituțională sa platesti cum vrei. Daca la tara i se sparge cazanul de tuica la o batrana cum plateste sau cum isi incaseaza banii la pensie sau cum trebuie sa plateasca medicamente scumpe cand trimite un nepot sa-i ia pe 6 luni? Daca nu sunteti narozi puneti si voi la persoane juridice sa combati evaziunea nu la persoane comune.

 7. Cei care vor sa interzica banii fizici au impresia ca dintr-un sat in alt sat sau oras de circula cu metroul, transport in comun. Nu sunt niste prapadite de microbuze care cand vin numai ele stiu, drumuri la oras ulima grije, chiar si cu masina personala.
  Acei 1000-2000lei limita vor fi in permanenta devalorizare si lipsiti de valoare.
  Pun prrsiune exact impotriva celor care nu sunt interesati de evaziuni..
  Cum era pana acum 10000lei viza clar firme. Cu 1000 tinteste sa faca viata grea unor nevoiasi.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri