AcasăEconomieMircea Coșa anunță „PRĂPĂDUL ECONOMIC” în 2025!

Mircea Coșa anunță „PRĂPĂDUL ECONOMIC” în 2025!

Prof. dr. Mircea Coșea: ”La câte împrumuturi a făcut statul român, se dă doar 25 de bani compensare?”

Economistul Mircea Coşea are previziuni sumbre pentru români: vremurile cu adevărat grele vor veni în 2025, după anul electoral 2024. Şomaj, creşterea taxelor, reduceri de cheltuieli şi chiar consultanţă la FMI – este scenariul văzut de Mircea Coşea, profesor universitar.

Coşea a identificat şi motivul din cauza căruia România face doar pași în spate din punct de vedere economic.

Guvernul gestionează prost bugetul

Conform economistului Mircea Coşea, totul pleacă de la proasta gestionare a bugetului.

Anul 2024, din punctul meu de vedere vă spun, pentru că nu am niciun fel de bază de analiză mai mare decât cea pe care o mi-o procur singur, poate să fie un an care să încurce evoluția României pe termen mediu de circa 10 ani.

Dar austeritatea va exista. Și la ce austeritate mă gândesc? Mă gândesc în primul rând la o reformă care va fi inevitabilă în sectorul public. Adică mă aștept ca la mijlocul anului 2025 să asistăm la o schimbare a opticii privind ceea ce înseamnă sistem guvernamental și instituțiile guvernamentale.

În al doilea rând, vom avea o creștere de impozite și taxe, mai ales asupra proprietății. Avem o creștere a impozitelor și taxelor și acum, locală, cresc foarte mult de la locurile de parcare până la proprietăți.

Și probabil că începând din 2025 vom mai avea încă ceva: și anume vom cere o consultanță, nu un acord, o consultanță mai serioasă cu Fondul Monetar Internațional (FMI), care ne va consulta, după părerea mea, în ceea ce înseamnă ieșirea pe piață a unor bunuri românești„, a spus Coşea la Antena 3.

Pomenile electorale pun presiuni

Din cauza banilor cheltuiți cu toate promisiunile electorale din acest an, anul viitor, Guvernul va fi nevoit să crească taxele și impozitele iar.

E o proastă guvernare, nu am explicatii, banii pe care Romania ii creeaza prin munca lor se pierd, politica sociala este prost gandita, se dau vocuhere si ajutoare unor persoane care nu muncesc, să câştige voturi.

Anul asta este anul in care Guvernul face orice incearca sa scoata bani din piatra seaca, să dea oamenilor ceea ce cer, dupa alegeri o să fie foarte rau, toate aceste imprumuturi, sacrificii bugetare vor trebui să fie platite prin dobânzi, prin măriri de impozite şi taxe.

În 2025, vom avea impozite şi taxe mai mari, şi la local, li la nivel naţional”, a zis Coşea şi la rtv.

author avatar
Andrei Ștefan