AcasăEconomieCe afaceri are Austria în România. Lista companiilor care fac bani frumoşi...

Ce afaceri are Austria în România. Lista companiilor care fac bani frumoşi în ţara pe care au blocat-o în Schengen

romani afaceriAustriecii, datori-vânduţi României, dar tot ne blochează la Schengen! Ce date are ANAF

Austria, ţara care tocmai ne-a blocat accesul către spaţiul Schengen, a profitat deja din plin de deschiderea României către blocul comunitar. Companiilor lor au dezvoltat afaceri importante în țara noastră, în mai toate domeniile-cheie de activitate.

Au cumpărat firme și le-au adus pe profit, iar acum controlează businessuri și lanțuri de producție vitale pentru economie.

Ai afaceri în petrol, gaze sau IT

În topul celor mai cunoscute companii care activează în România este OMV Petrom. Încasările sunt unele record, iar anul trecut firma a avut un profit net de 2,7 miliarde de lei. Gigantul este deținut în proporție de 32% de guvernul austriac.

OMV a făcut lobby și pe legea offshore și este în punctul de a demara extracţia de gaze din Marea Neagră. O delegație a fost prezentă recent la Cotroceni și a purtat discuții cu președintele Iohannis despre extinderea afacerii.

Austriecii sunt printre cei mai feroce investitori din economia românească. Au intuit la timp, încă de acum 10-15 ani, potenţialul de dezvoltare al ţării noastre şi au dezvoltat afaceri într-o gamă largă de domenii, de la petrol şi gaze la comerţ, construcţii şi IT.

Au cumpărat ieftin afaceri românești și le-au dus pe profit, reușind să controleze businessuri și lanțuri de producție vitale pentru economie”, a declarat consultantul economic Adrian Negrescu.

Raiffeisen Bank, încasări-record

Raiffeisen Bank se laudă cu încasări record după ce românii s-au împrumutat și mai mult. Numai în trimestrul al treilea din 2021 a înregistrat un profit net de 645 milioane de lei, cu 11% peste perioada similară din 2020.

Nici lanţul farmaceutic Help Net n-o duce rău în ţara noastră. A înregistrat o cifră de afaceri de 848,5 milioane de euro, în creştere cu 16% faţă de anul trecut.

author avatar
Andrei Ștefan
2.711 afisari

29 COMENTARII

  1. Ostreich GO HOME!
    Ostreich, GET OUT FROM ROMANIA!
    Avem totusi un guvern puternic, pt. ca nu a cedat presiunilor austriei pt. a le mai da si altele pe degeaba, precum a facut tariceanu-slabiceanu si bombonel-nastase.
    Tot ce inseamna produs austriac si firma austriaca trebuie boicotat la maxim, iar autoritatile statului român ar trebui sa înceapă sa-si faca datoria fata de legea românească si poporul român, ca până acum prea le-am tolerat austriecilor, dar si olandezilor toate mofturile si ilegalitatile!!!
    A mai cazut un mit, românii nu mai stau in genunchi in fața nimanui, iar primul ambasador, oricare ar fi el si de oriunde-ar fi, care mai indrazneste sa ne dea ordine in România… TREBUIE EXPLULZAT IN REGIM DE URGENTA!
    ROMANIA FIRST!!!

  2. Vai…au trezit pe Hurezeanu din somn…
    L-au deranjat din…post…
    Ce a facut domnul ambasador in Austria?

    • Și în plus cu ce ne-a ajutat UE ? Acum mai vrem și în Schengen ! Ce sa spun ! Inclusiv fondurile europene sunt deturnate de unii și alții ! Sa fim serioși ! Nu ne-au adus nimic bun ! Nu mai producem nimic ! Doar consumam ! S-a ales praful de industrie, de sănătate, etc. Au vândut totul pe doi lei și au făcut mall-uri și blocuri (ansambluri rezidențiale chipurile ! ) in care îți cad tavanele in cap la propriu ! Bine că nu am trecut și la Euro că atât ne mai lipsea !

  3. osterreich is disgusting.
    bleeeaaahhh osterreich.
    ostereich is a big nazist.
    osterreich is a junk country in the Europe.

    • Când au pus austriecii ghiara pe petrolul românesc, păduri etc, liderul lor de atunci a declarat ceva de genul: „De acum Austria mai are o mică austrie!”

    • OSTEREICH IST GUT!
      DANKE OSTEREICH fur Mozart und Scheissegen Verwerfen!
      FICKEN cyganistan!

  4. EMIL HUREZEANU S-A DOVEDIT A FI UN RETARDAT SI O PUTOARE POLITICA, IAR CINE L-A FACUT MARE SA ISI PUNA STREANGU DE GAT! SERVICIILE NOASTRE SECRETE TRADATOARE SI PLINE DE RETARDATII LUI TATA SI CURVELE TOT ALE LUI…SIKTIR INTELLIGENCE…PROSTII PROSTILOR LUCREAZA IN SERVICII, POLITIE SI LA STAT…CA DE AIA E STAT..SA FII IMBECIL CA NU ITI CERE NIMENI SA STII, SA POTI SAU SA FACI CEVA SERIOS. PIERDE VARA! VA TRECE DRACU VIATA DEGEABA SI VOI VA OCUPATI DOAR SA VA UMPLETI MATELE, SA TRAGETI APA LA W.C SI SA MAI FU…CE STA CAPRA REPEDE…PROSTOCRATIA

  5. Noi am dat petrolul. Voi ziceti ca ei au cautat afaceri pe care le-au adus pe profit. Nu era petrolul pe profit?
    Pofta buna va doresc la ce mancati voi.

  6. Boicotez deja de multi ani de zile Austria, nu iau benzina de la ei, nu am conturi in bancile lor, nu cumpar de la help net si nu merg pe acolo.
    Asta din cauza lemnului, cel pe care il fura ilegal, de trei ori mai mult decat cel pentru care au drept. Au fost anchete si proteste si la ei in tara si ai nostri romanasi tot nu erau deranjati. Dar cand este vorba de mandrie, pac, gata, se supara toata lumea.
    Ma bucur.
    Ma bucur si ca nu am intrat (sper sa nu o facem nici la inceputul anului viitor) ma bucur si de boicot. Poate nationalizam cate ceva, poate se mai uita statul la profiturile acelea scoase prin contabilitate dubla din tara noastra direct la ei. Putem avea numai de castigat. Bani, cat sa compenseze ceea ce ar fi fost adus cu mari belele si probleme din afara cu apartenenta. De ce nu doresc in Schengen:
    – trafic: portul Piraeus ar prelua din ce se aduce in cele olandeze. De aceea olandezii nu au dorit Bulgaria. Pentru noi in schimb ar fi insemnat o poluare uriasa si un trafic si mai infernal decat este pe toate soselele nostre. Mai multe stricaciuni mai multa bataie de cap pentru noi pe drumurile patriei. Scarba de aia ai nostri care nu au spus: ramanem cu Bulgaria, sclaveti pana la capat.
    – traficul de minori: deja suntem sus de tot in UE, ar fi fost dezastru fara controale, mai ales pentru minori. Acum cat de cat problema este la fete majore, fiind peste jum din persoanele traficate in UE pentru prostitutie din aia grea, cu abuz, luat de acte, sclavie. S-ar fi extins urias si la minori, acum cat de cat nu prea scapa multi prin granite.
    – ne-am fi umplut de ilegali, mai mult decat pana acum.
    – am fi devenit cu totul o groapa de gunoi. Si acum suntem, dar mai sunt opriti unii, altii. Cu apartenenta insemna dezastru total. Si toate cele nereciclabile inseamna moarte si multe boli pentru cei care stau in zonele afectate dar si pentru ceilalti. Nu prea mai avem paduri, poluarea se propaga. Este rau pentru noi, dupa ce ca suntem putini, sa ne mai ucida si cu toate gunoaiele lor.
    Cred ca intai trebuie sa rezolvam multe probleme, dupa sa ne gandim la chestii care ne-ar aduce numai rele in contextul actual. Afaceristii aia care se plang sunt cei carora nu le pasa ca 8 mil de romani au fugit din tara, cei care angajeaza asiatici pe salarii de trei ori mai mari decat le dau romanilor si tot asa. Sa tipe cat vor.
    Plus: ma bucura boicotul :))) la mai mare, sa vedem cat ne tine si cum il rup romanasii nostri daca dau firmele lor niste discounturi si bancile lor niste dobanzi mai bune. Cat de principiali vor mai fi atunci, bat pariu ca se termina cu supararea. Insa tot am obtine ceva: o taiere de profit si ceva preturi/dobanzi mai bune

  7. NISTE CRETINI LE-AU FACUT CADOU RESURSELE DE PETROL ROMANESC MILIOANE DE TONE DE PETROL ANUAL EXPLOATATE CU CELE MAI MICI CHELTUIELI !,
    RESURSELE DE PETROL SI GAZE DIN M NEAGRA FACUTE CADOU !,SI MAI VOR !!!!!!!!!!!!!!.
    BCR UNA DIN CELE MAI MARI BANCI ROMANESTI VANDUTA PE TEMIRI CE !.
    MILIOANE DE M 3 DE LEMN FURATE !!!! IN CARDASIE CU MAFIA LEMNULUI DIN ROMANIA !.
    ACESTE CAPUSE SCOT DIN ROMANIA PESTE 2o MILIARDE DE EURO ANUAL !

  8. OLANDA DE CE ESTE UITATĂ DE LA BOICOT?
    Că doar Austria împreună cu Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Păi nu?

    • Octavian Știreanu -Cotidianul
      „Coroborând votul Austriei împotriva României cu veto-ul dat de Olanda acceptării Bulgariei, sunt supoziții rezonabile că la mijloc a existat o conivență(înțelegere secretă). Olanda l-a lăsat brusc pe „nu” din brațe după ce Rutte a fost România, vizitând trupele olandeze dislocate aici și luând pulsul diferitelor afaceri olandeze. Se întâlnise cu Iohannis căruia nu-i promisese nimic. Dar era prea de tot să-ți înjuri gazda după ce te-ai întors acasă. Și-atunci s-a recurs la o înțeleaptă stratagemă: Olanda să trântească Bulgaria și Austria să se ocupe de România. După unele surse, ar fi existat chiar o formulare a unui oficial olandez potrivit căreia, la votarea din ședința JAI, Olanda nu se va opune intrării României cu condiția să existe altă țară care s-o facă…Ceea ce s-a și întâmplat.”

      • Olandezii le-au cam tras plasa și austriecilor cu „înțelegerea secretă” impușcand 2 iepuri odată. Românilor le-au tăiat prin austrieci creanga schengen, iar austriecilor boicotati acum de Români, foarte posibil să le preia afacerile.
        Deci curva olandeza e mai mare decât cea austriacă😁.
        DE ACEEA ȘI AFACERILE OLANDEZE TREBUIESC. BOICOTATE !!!

  9. in romania, despre toate afacerile olandei si austriei trebuie sa vorbim la trecut de la 1 ianuarie 2023.
    iar pentru cine poate, despre afacerile olandei si austriei, in romania, trebuie sa vorbim la trecut chiar de maine.
    shenghen is a black mail, osterreich is a bitch, and netherland is a bitch, too.

  10. Cine este Cocotatul care a fost decorat ( pt. ce ? ) de guvernul Austriac ? Raspuns corect,Iohanus. Cine ii tine in brate pe jefuitorii austrieci care s-au facut stapani pe padurile Romaniei,astfel ca nici o ” autoritate a statului Roman ” nu se atinge de ei,Dosarele penale cu nemiluita ajung sub pres,la fel ca si cele 43 Dosare penale ale primarului Iohanus mosmondite de taica Lazar la Alba Ilia ? Raspuns corect Iohanus. Cine le-a inlesnit pe sest austriecilor sa se faca stapani si pe gazele dinMarea Neagra ? Tot Iohanus. Cine ii protejeaza pe ” investitorii ” austrieci,astfel ca statul Roman nu-i impoziteaza,si-i lasa sa-si externalizeze profiturile de cca. 40 miliarde de Euro anual ? Mai intrebati cine ? Mai aveti si alte intrebari despre cum este sabotataTara in favoarea strainilor de catre cozile de topor,antiromanii cocotati la varful statului Roman mafiot si esuat ?

  11. Ungurii sunt pe aceeasi unda de furt din Romania si ne saboteaza cu dispret la granita in timp ce iau din Transilvsnia tot ce se poate cu ajutorul lui boc ,bolojan de la oradea ,de la arad si bineanteles cu udmr bagat in guvern si toate agentiile.

  12. DRAGI ROAMNI POLITICA STATULUI ESTE DE SUTE-MII DE ANI PE MANA UNOR TRADTORI.
    IN ADN-ul poporului roman sunt multe reminiscente ale popoarelor migratoare sau cotropitoare ce au traverasat acest teritoriu DACIC.
    IMPERIU AUSTRO-UNGAR A FOST ULTIMUL COTROPITOR CARE A SALIVAT LA TERITORIU SI BOGATIILE ACESTEI TARI SI DREPT URMARE atat UNGARIA cat si AUSTRIA saliveaza incontinuare SUNT SUFICINETE DOVEZI.
    PE TIMPUL EXISTENTEI CELOR DOUA BLOCURI CAPITALISM-COMUNISM Romania avea centru comerial al activitatii ECONOMICE externe la VIENA-Austria DE CE OARE AICI ….???? NU INTAMPLATOR.
    Acest CENTRU DE LA VIENA ERA CONDUS DE Marin Ceausescu fratele lui NICOLAE CEAUSESCU care in DECEMBRIE 1989 a fost ucis de cei 246 de OFITERI SIE subordonati lui ce raspundeau de legaturile
    economice ale ROMANIEI PE PLAN EXTERN CU DIFERITE TARI ALE LUMII.
    DUPA LOVITURA DE STAT DIN decembrie 1989 ROMANIA NU A MAI RECUPERAT nimic din ce avea de incast din strainatate toate CREANTELE ZECI-SUTE DE MILIARDE DOLARI AU FOST INCASATE DE FOSTII securisti SIE (VEZI CATARAMA, VOICULESCU. ETC). CU miliardele furate securistii SIE au facut in Romania ASA ZISELE PRIVATIZARI prin interpusi inclusiv straini (vezi OMV, SELGROS, ETC).
    ACESTI TRADATORI DE NEAM, DE TARA, DE POPOR NEGOCIAZA PE PLAN EXTERN SOARTA ROMANIEI AFLATA INTR-O PRABUSIRE ABISALA ……………………..

  13. Sa se naționalizeze petrolul de la OMV.Ce țară a mai externat petrolul incalcindu-si astfel Constituția ?
    Guvernul de trădători și Președintele țării să-și dea demisia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger