AcasăUtileMeteoDisconfort termic accentuat în Capitală! ANM, prognoză specială - până când e...

Disconfort termic accentuat în Capitală! ANM, prognoză specială – până când e valabilă

Mijlocul lunii lui Cuptor aduce temperaturi specifice denumirii populare atribuite mijlocului perioadei de vară calendaristică.

Locuitorii Capitalei au de înfruntat valori termice ridicate, atât miercuri, cât și joi, dar și disconfortul termic. Temperatura maximă pentru ziua de 15 iulie va fi în jurul a 35 de grade Celsius, anunță meteorologii. Însă după cum se știe, valorile termice, sub directa căldură a razelor soarelui, pot crește și mai mult de atât.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, miercuri, o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 14 iulie ora 10:00 – 15 iulie ora 22:00.

Astfel, aflăm că miercuri vremea va fi călduroasă în Capitală și că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 34 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Ziua de joi aduce caniculă și disconfort termic accentuat

Pentru intervalul 15 iulie ora 09:00 – 15 iulie ora 22:00, respectiv pentru ziua de joi, meteorologii anunță că disconfortul termic se va menține accentuat. Va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

De asemenea, s-a aflat faptul că joi, în Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

213 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Ce scandează fermierii din Polonia: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!”

Protestele fermierilor din Polonia mai au puţin şi scapă de sub control. S-a ajuns deja ca autorităţile să-l acuze pe unul dintre manifestanţi de...

Tânăr oprit în trafic, pentru un control. Drogat, fără permis și cu numere false la mașină/Ce a urmat

Un bărbat de 21 de ani a intrat în vizorul polițiștilor din Alba. Totul, după ce mașina pe care o conducea tânărul a fost...