AcasăUtileMeteoCanicula topește România. Meteorologii au emis COD PORTOCALIU. Sunt anunțate 41 de...

Canicula topește România. Meteorologii au emis COD PORTOCALIU. Sunt anunțate 41 de grade Celsius

cod meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, avertizări meteo cod portocaliu de caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, dar și atenționări cod galben de instabilitate atmosferică.

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.

Până marți, 17 august, este în vigoare un cod galben de caniculă, care va afectat mai bine din jumătate de țară. Între timp, meteorologii au emis o nouă avertizare meteo, care va afecta vestul și sud-vestul țării.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade, iar în sud-vestul Olteniei, izolat se vor atinge 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo în București

Și în București căldura va fi foarte greu de suportat și o să avem o amiază caniculară, cu 36 de grade, la umbră și un aer irespirabil. Urmează o noapte liniștită, senină, cu o minimă de 18…19 grade.

Marți se încălzește și mai tare. Temperatura urcă până la 37 de grade, cerul rămâne senin și atmosfera devine sufocantă pe la amiază. Miercuri, căldura se domolește. Maxima se oprește pe la 31…32 de grade, iar după prânz crește instabilitatea și apar averse destul de consistente, cu vânt intens, poate și grindină.

author avatar
Andreea Vlad
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger