AcasăUtileMeteoCanicula lovește din nou, la finalul lunii lui Cuptor. COD GALBEN până...

Canicula lovește din nou, la finalul lunii lui Cuptor. COD GALBEN până pe 31 iulie – HARTA. Ce temperaturi anunță meteorologii

Veștile despre ultimele zile din luna lui Cuptor vin să certifice, practic, denumirea populară dată lunii iulie. Meteorologii anunță un val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

În dimineața zilei de luni, 26 iulie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo COD GALBEN, valabilă pentru zilele de 27, 28, 29, 30 și 31 iulie, respectiv de marți până sâmbătă. Din câte se poate vedea pe harta aferentă acestei alerte meteo, și Capitala se va afla sub incidența acestui COD GALBEN, asemeni unui număr mare de județe din mai multe zone din țară.

foto: meteoromania.ro

Conform meteorologilor, ”în cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”.

Până la cât urcă temperaturile

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă – atrag atenția specialiștii ANM.

Aflăm că temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Și că local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade. Așadar, nici nopțile de pe final de iulie nu vor fi prea răcoroase.

E de menționat faptul că meteorologii transmit și faptul că încă de luni, 26 iulie, va fi, local, caniculă în regiunile vestice, astfel că locuitorii vor avea de înfruntat și disconfortul termic ridicat.

Prognoză specială pentru București, până la final de iulie

Totodată, ANM a emis, luni, o prognoză specială pentru București. Din care aflăm ce temperaturi maxime se anunță în Capitală, până la finele acestei luni.

Prognoza specială vizează intervalul 26 iulie ora 10:00 – 31 iulie ora 22:00.

Astfel, conform meteorologilor, ”vremea se va încălzi, va deveni caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat”.

Temperaturile maxime vor crește de la valorile de 32-33 de grade așteptate pentru ziua de luni, 26 iulie, către 35-36 de grade, câte sunt prognozate pentru marți, 27 iulie, pentru ca apoi să ajungă la valori în jurul a 38 de grade Celsius.

Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20-22 de grade, mai spun meteorologii.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab, mai transmit reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie, prin intermediul prognozei speciale pentru București.

161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger