AcasăUtileMeteoCând va ninge pentru prima dată în 2023, în România / În...

Când va ninge pentru prima dată în 2023, în România / În această dată va fi zăpadă în București

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Cu un început de toamnă mai blând decât s-ar fi așteptat mulți, dat fiind faptul că au fost multe zile cu temperaturi de vară, de parcă sezonul estival ar fi „decis” să se prelungească și în septembrie, sunt puțini cei care se gândesc de pe acum la venirea iernii.

Chiar și așa, sezonul rece se va instala, la un moment dat, și în România. E drept că, potrivit estimărilor specialiștilor, va mai trece ceva vreme până când ar putea să apară primii fulgi de nea din sezonul rece 2023-2024.

Când ar putea să cadă prima ninsoare în Capitală

sursa foto: captură site accuweather.com/ro/ro/bucharest

Sunt date din prognoza actualizată Accuweather. Iar conform datelor anunțate de specialiștii cunoscutului site cu date despre vreme, prima ninsoare ar putea cădea peste București în 18 noiembrie. Atunci precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, urmând ca în cursul nopții să cadă prima ninsoare.

Însă va fi un episod sporadic cu precipitații specifice sezonului de iarnă. Conform estimărilor, următoarea ninsoare ar putea să cadă în 6 decembrie.

sursa foto: captură site accuweather.com/ro/ro/bucharest

Rămâne de văzut dacă prognoza se va confirma și locuitorii Capitalei vor vedea primii fulgi de nea încă din noiembrie.

Între timp, vă amintim că recent specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au furnizat date actualizate cu privire la estimările pentru intervalul 11 septembrie -9 octombrie. E vorba despre prognoza pentru următoarele patru săptămâni – VEZI DETALII AICI.

Pentru intervalul 11-18 septembrie, meteorologii au anunțat că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Conform ANM, „regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea zonelor montane și submontane, dar și deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”.

author avatar
Andrei Coman