AcasăUtileMeteoAvertizări de ultimă oră! Urmează un interval cu ploi. COD GALBEN de...

Avertizări de ultimă oră! Urmează un interval cu ploi. COD GALBEN de vânt și polei – HARTA

Avertizări de ultimă oră! Urmează un interval cu ploi. COD GALBEN de vânt și polei - HARTA (sursa foto. zch.ro)

Vremea schimbă din nou foaia, aducând în anumite zone ale țării ploi, vânt, dar și polei.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis în această ultimă zi a săptămânii mai multe mesaje de avertizare.

Astfel, prin intermediul unei informări meteo, valabile în intervalul 07 februarie, ora 10:00 – 09 februarie, ora 12:00, se anunță că în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații ”mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp”. Totodată, meteorologii spun că la munte, la altitudini mai mici de 1800 de metri, ploile vor duce la topirea parțială a stratului de zăpadă.

De asemenea, ANM anunță că vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, unde vântul va sufla în general cu viteze de 40-60 km/h. ”Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată”, se mai precizează în informarea meteo.

Totodată, specialiștii ANM transmit că în prima jumătate a săptămânii ce vine, vor mai fi intervalele cu ploi însemnate cantitativ îndeosebi în nord-vestul țării, dar și cu intensificări ale vântului.

COD GALBEN de vânt puternic

sursa foto: ANM

De asemenea, ANM a transmis duminică o atenționare COD GALBEN, de vânt puternic, ce va intra în vigoare la orele după-amiezii.

Concret, pentru intervalul 07 februarie, ora 16:00 – 08 februarie, ora 12:00 se anunță faptul că ”în Carpații Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…90 km/h, iar îndeosebi la peste 1800 m, rafalele vor depăși 100…120 km/h, spulberând zăpadă. În Banat, rafale vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h”.

COD GALBEN de polei

Totodată, s-a emis o atenționare COD GALBEN de polei, în Moldova, pentru perioada 07 februarie, ora 12:00 – 08 februarie, ora 20:00.

Specialiștii ANM transmit că în zona menționată, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger