AcasăUtileMeteoAvertismentul meteorologilor: CANICULĂ și disconfort termic ridicat/A fost emis și un COD...

Avertismentul meteorologilor: CANICULĂ și disconfort termic ridicat/A fost emis și un COD GALBEN de averse, vijelii și grindină – HARTA

Căldură și disconfort termic, dar și ploi cu descărcări electrice și intensificări ale vântului, în unele zone din țară. Așa arată cele mai recente vești despre vremea din perioada următoare.

Pentru intervalul următor meteorologii anunță că vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină în zona de munte a mai multor județe – „colorate” cu galben pe harta aferentă unei atenționări COD GALBEN emise joi dimineață.

De asemenea, ANM a transmis o informare meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă, pentru zilele de 22, 23 și 24 iunie.

HARTA atenționării COD GALBEN

foto: meteoromania.ro

Atenționarea meteo COD GALBEN emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va fi valabilă joi, 22 iunie, între orele 11 – 22.

Conform ANM, „în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”.

Meteorologii atrag atenția că începând de vineri seară, 23 iunie, instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara.

Informare de caniculă și disconfort termic ridicat. Maxime între 31 și 36 de grade

Totodată, joi dimineață ANM a emis și o informare meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă, pentru zilele de 22, 23 și 24 iunie. Așadar, pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă.

Disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie) în regiunile vestice și sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud și est, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă”, anunță ANM.

Prognoză specială pentru București. ANM: vremea va deveni caniculară

De asemenea, meteorologii informează că nici Capitala nu va scăpa de temperaturi caniculare. ANM a emis o prognoză specială pentru zona municipiului București, pentru intervalul 22 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 22:00

Meteorologii anunță că disconfortul termic se va accentua, iar vremea va deveni caniculară. „Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade, iar cele minime de 18…20 de grade”, conform ANM.

Totodată, specialiștii anunță că în cursul după-amiezilor vor fi înnorări și probabilitate pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

381 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri