AcasăAfaceriEconomieAnunţ periculos despre fermierii români: "Mulţi sunt în faliment fără să ştie....

Anunţ periculos despre fermierii români: „Mulţi sunt în faliment fără să ştie. Tot rostogolim pierderile”

Anunţ periculos despre fermierii români: "Mulţi sunt în faliment fără să ştie. Tot rostogolim pierderile"

Criza pe care o traversează fermierii români s-a întâmplat şi din cauza lor, nu doar a contextului economic pe care îl traversează ţara noastră, conform estimărilor unor specialişti.

Mulţi fermieri români ajung în faliment fără să-şi dea seama, pentru că nu au educaţie financiară şi mindset de antreprenor. mai cred aceiaşi experţi în domeniul agricol.

De la secetă a plecat totul

Mulţi fermieri sunt în faliment fără să ştie, pentru că un faliment devine vizibil abia după 3 ani, căci tot rostogolim pierderile.

Am avut 2020, un an cu pandemie şi secetă, care a dus la producţii mai mici, iar anul acesta avem din nou secetă. Mulţi fermieri sunt în faliment fără să ştie, pentru că un faliment devine vizibil abia după 3 ani, căci tot rostogolim pierderile.

Este foarte trist ca după 20-30 de ani de agricultură să ajungi în momentul în care să vinzi tot şi să nu-ţi ajungă banii să-ţi plăteşti datoriile“, a spus Dan Hurduc, proprietarul Evel H Company, care lucrează 2.200 de hectare în judeţul Vaslui.

Recolta de cereale, în scădere cu 40%

În 2020, România a avut o recoltă totală de cereale de 19 milioane de tone, în scădere cu 40% faţă de anul anterior, arată datele de la INS.

Anul acesta, estimările sunt pentru o producţie de 22-25 de milioane de tone, din cauza secetei care a afectat un sfert din suprafața totală cultivată cu cereale.

author avatar
Andrei Ștefan
368 afisari

3 COMENTARII

  1. Dle. Andrei Ștefan,
    pentru cine scrieti ca in limba romana „mindset” nu exista in DEX.
    Lasati cuvintele straine si folositi numai cuvinte romanesti, sunt destule.
    V-ati propus sa va bateti joc de limba romana?
    Rusine sa va fie.

    • Nu vă osteniți, o faceți degeaba.
      Dacă citiți materialele scrise de același autor, veți sesiza „un mindset” 🙂 de tip corporatist, tipic generației care crește cu badge-ul firmei la gât și trotineta între picioare.
      Materialul este scris special pentru weekend, având ca unic scop să umple pagina. Să abordezi un domeniu ca agricultura în șapte paragrafe înseamnă că ori ești praf profesional (ceea ce e adevărat) ori ți s-a spus „bagă și tu un text, ceva, orice” (ceea ce este, din nou, adevărat).
      Aș vrea să-l văd pe Andrei Ștefan – cine-o fi el – în fața a 20-30 de fermieri care se luptă cu un Stat ce i-a băgat în faliment, spunându-le că nu au „mindset” de antreprenor… i-aș calcula supraviețuirea în minute. 😀

      • CICA SE PLATESTE BINE LINSUL IN COOR PE ZIARE.COM SPOR LA TREABA ANALFABETILOR DE PE ZIARE.COM

        PRODUCTII RECORD LA HECTAR SI CINCINALUL IN DOI ANI SI JUMA SCRIE ZIARE.COM
        BUNASTAREA ROMANEASCA E LA MAXIM SCRIE ZIARE.COM SI LAUDA PE COMANDANTUL SUPREM SI AL SAU GENERAL
        CICA SE PLATESTE BINE LINSUL IN COOR PE ZIARE.COM
        SPOR LA TREABA ANALFABETILOR DE PE ZIARE.COM
        MULTA MOOIE ZOAIE.COM

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger