AcasăUtileMeteoANM anunță ger năprasnic în România. Când intră în țară valul de...

ANM anunță ger năprasnic în România. Când intră în țară valul de aer siberian /Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni

sursa foto: realitatea.net

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni? Meteorologii au anunțat prognoza pentru intervalul 8 ianuarie- 5 februarie.

Aflăm așadar, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), cum arată prognoza pentru următoarele săptămâni din cea de-a doua lună de iarnă din calendar, dar și pentru începutul lunii februarie a acestui an.

Din câte reiese din estimările anunțate vineri, 5 ianuarie, de ANM, săptămâna viitoare va veni cu frig, la nivelul întregii țări, dar și cu precipitații, în unele regiuni.

Cum arată prognoza pentru săptămâna viitoare

Astfel, din câte indică estimările meteorologilor, în săptămâna 8-15 ianuarie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice intervalului, pe întreg teritoriul României, dar îndeosebi în regiunile nord-estice și sud-estice.

Pentru a doua săptămână din cele vizate de prognoză, veștile par a fi ceva mai optimiste, în sensul că valorile termice vor mai crește, după episodul de vreme rece. Astfel că, potrivit prognozei, în săptămâna 15 – 22 ianuarie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale perioadei, în cea mai mare parte a teritoriului.

Cum arată estimările meteo anunțate de ANM pentru intervalul 08 ianuarie- 05 februarie:

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, dar și ușor excedentar, local, în regiunile sudice și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului, mai coborâte în extremitatea de nord-est a țării și ușor mai ridicate în extremitatea de sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Cu excepția regiunilor centrale, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale, mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul și nord-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.