AcasăUtileMeteoANM, prognoza meteo pentru februarie 2024. Cum va fi vremea

ANM, prognoza meteo pentru februarie 2024. Cum va fi vremea

sursa foto: europafm.ro

Vin vești de la meteorologi cu privire la prognoza pentru următoarele patru săptămâni, până la începutul lui martie, prima lună de primăvară.

Cum va fi vremea și de ce temperaturi vom avea parte în februarie, ultima lună de iarnă din calendar? Răspunsurile vin de la specialiștii în meteorologie. Sub forma unor estimări pentru intervalul 5 februarie- 4 martie 2024.

Ce vești vin de la meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat vineri, 2 februarie, prognoza. Astfel că aflăm la ce să ne așteptăm din partea vremii, în următoarele patru săptămâni.

Astfel, conform estimărilor meteorologice, temperaturile vor fi peste cele normale perioadei în intervalul 5 – 19 februarie şi uşor mai coborâte spre sfârşitul lunii. Nu vor lipsi nici precipitațiile – indică prognoza.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, precum și în regiunile nord-vestice, da și deficitar în cele sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.