AcasăUtileMeteoALERTĂ meteo: un Crăciun sub zăpezi! Cod galben și portocaliu de ploi...

ALERTĂ meteo: un Crăciun sub zăpezi! Cod galben și portocaliu de ploi și ninsori în toată țara

vreme ninsoareVine urgia! Meteorologii au emis COD GALBEN de viscol și ninsoare. Sunt vizate 25 de judeţe şi Bucureşti

Meteorologii au avertizat că vom avea un Crăciun ca-n poveşti: cu zăpezi şi polei! România va fi sub cod galben și portocaliu de ploi și nisori în toată țara, până marți!

Avertizarea este valabilă pentru Banat, Crişana şi, pe arii restrânse, în Transilvania şi nord-vestul Olteniei. În zonele de munte ale judeţelor Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş este Cod portocaliu de ploi abundente.

Precipitaţii, polei şi vânt, până marţi

În intervalul următor, vor fi precipitaţii moderate cantitativ în cea mai mare parte a ţării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) şi luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crişana şi nord-vestul Transilvaniei”, a arătat ANM.

Luni, vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 60…70 km/h spulberând zăpada.

Vremea în Bucureşti

In Bucuresti, vremea va fi predominant închisã şi se va rãci faţã de simbata. Trecãtor vor fi precipitaţii sub formã de ploaie şi burniţã, iar mai ales spre searã, probabilitatea de polei va fi ridicatã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe parcursul zilei.

Dimineata, 0…2 grade si temperatura maximã, in jur de 2 grade.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi în general închisã. Cerul va fi noros şi vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare în Carpaţii Orientali şi la altitudini mari în restul grupelor montane, iar la altitudini mai scãzute vor fi ploi şi lapoviţã.

Cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale, mai ales în a doua parte a intervalului, pe crestele Carpaţilor Meridionali. Izolat va fi polei. Valorile de temperaturã nu vor avea variaţii semnificative faţã de intervalul precedent.

author avatar
Andrei Ștefan
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger