AcasăUtileMeteoALERTĂ METEO! ANM anunță ninsori în mai multe zone din țară /...

ALERTĂ METEO! ANM anunță ninsori în mai multe zone din țară / Prognoză specială pentru București

Vremea se răcește, la finalul acestei săptămâni. Nu vor lipsi din peisaj nici precipitațiile. Meteorologii anunță ninsori în mai multe zone ale țării, dar și în Capitală.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis vineri, 7 ianuarie, o informare meteo, ce va fi valabilă în perioada 08 ianuarie, ora 04 – 09 ianuarie, ora 12.

Conform meteorologilor, în intervalul avut în vedere, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. De asemenea, s-a anunțat că în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

„Cantitățile de apă vor fi în general de 10…15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp”, potrivit ANM.

Nu va lipsi nici vântul, care va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, viscolind temporar ninsoarea.
Din informarea meteo reiese, totodată, că în restul teritoriului se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în special în dimineața zilei de sâmbătă, 08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

Prognoză specială pentru București. Când sunt așteptate ninsori

De asemenea, ANM a transmis, în dimineața zilei de vineri, o prognoză specială pentru București. Astfel, aflăm că – după câteva zile cu temperaturi primăvăratice, în cursul acestei săptămâni – nici Capitala nu va fi ocolită, mai nou, de precipitații specifice iernii.

Prognoză specială va fi valabilă în același interval ca și informarea meteo, respectiv 08 ianuarie, ora 04 – 09 ianuarie, ora 12. Conform ANM, în răstimpul avut în vedere, „vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în dimineața zilei de 08 ianuarie și ploaie în restul intervalului. Vântul va sufla moderat”.

Sunt vești și despre regimul termic. „Temperatura minimă, din noaptea de vineri spre sâmbătă va fi de 0…1 grad, în timp ce sâmbătă și sâmbătă spre duminică, temperatura aerului nu se va modifica semnificativ și va avea valori de 2…4 grade”, se menționează în aceeași prognoză pentru Capitală.

637 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri