AcasăUtileMeteoAlertă meteo: ploi torențiale și vijelii. Mai multe județe din țară, sub...

Alertă meteo: ploi torențiale și vijelii. Mai multe județe din țară, sub COD PORTOCALIU – HARTA

(sursa foto: Facebook/IGSU)

Ploile vor afecta mai multe zone din țară, dar meteorologii prognozează, totodată, și intensificări ale vântului, și, izolat, căderi de grindină.

Informații de ultimă oră venite de la meteorologi anunță în ce zone din țară se vor semnala, în perioada următoare, manifestări de instabilitate atmosferică.

sursa foto: meteoromania.ro

În dimineața zilei de miercuri, 25 august, de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a fost emis un COD GALBEN, pentru intervalul 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00. Răstimp în care, spun specialiștii, în sud-vestul, sudul, centrul și estul țării se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

”Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp”, conform ANM.

Potrivit meteorologilor, astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul Munteniei.

Mai multe județe, sub COD PORTOCALIU

Ploi torențiale, ce vor genera cantități de apă însemnate, sunt anunțate și în alte zone din țară. este vorba despre mai multe județe ce se vor afla, începând de miercuri la prânz, sub incidența unui COD PORTOCALIU de vreme rea.

Astfel, pentru intervalul 25 august, ora 12:00 – 26 august, ora 08:00, ANM anunță că ”local în Transilvania, Moldova, la munte, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină”, iar ”cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp”.

432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger