AcasăUtileMeteoAlertă meteo. ANM: Vreme deosebit de rece. Unde sunt anunțate lapoviță și...

Alertă meteo. ANM: Vreme deosebit de rece. Unde sunt anunțate lapoviță și ninsori

Alertă meteo. ANM: Vreme deosebit de rece. Unde sunt anunțate lapoviță și ninsori (sursa foto: vivafm.ro)

Veștile despre vremea din intervalul următor nu sunt deloc bune, cel puțin sub aspect termic. Deși suntem pe finalul primei luni de toamnă, la munte, în general la altitudini înalte, de peste 1700 de metri, sunt prognozate precipitații specifice sezonului de iarnă.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, miercuri dimineață, o informare meteo, pentru intervalul 22 septembrie, ora 10:00 – 23 septembrie, ora 10:00, așadar până joi dimineață.

”În intervalul menționat la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă”, se menționează în informarea meteo.

Intensificări ale vântului

Totodată, meteorologii atrag atenția asupra faptului că vremea ”se va menţine deosebit de rece” în toată țara. Și că ”în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei”.

Nu va lipsi din peisaj nici vântul. Conform ANM, temporar, vor fi intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h.

Vești despre prognoza de joi și vineri

De asemenea, ANM a transmis câteva detalii și cu privire la vremea din zilele de joi, 23 septembrie, și vineri, 24 septembrie.

Astfel, aflăm că în aceste două zile, vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Și că vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

Prognoza specială pentru București

Și tot în cursul dimineții de miercuri, ANM a transmis o prognoză specială pentru București, vizat fiind intervalul 22 septembrie, ora 10:00 – 23 septembrie, ora 10:00.

Locuitorii Capitalei sunt informați că vremea rămâne rece pentru această dată. Cerul va avea temporar înnorări, iar pe parcursul zilei vor fi condiții ca trecător să plouă slab, spun meteorologii.

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, în timp ce minima va fi de 7-9 grade.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger