Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Utile » Calendar Ortodox » Sfantul Mucenic Gheorghe, praznuit pe 23 aprilie

Sfantul Mucenic Gheorghe, praznuit pe 23 aprilie

Autor:

Pentru crestinii ortodocsi, ziua de 23 aprilie este una de mare sarbatoare. Este cinstit Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, despre care traditia spune ca a pierit ca urmare a faptului ca a refuzat sa se lepede de credinta in Hristos.

 

sfantul mucenic gheorghe Sfantul Mucenic Gheorghe, praznuit pe 23 aprilie

(foto: basilica.ro)

Nascut intr-o familie de crestini, Sfantul Gheorghe a trait pe vremea imparatului Diocletian, din armata caruia a ajuns sa faca parte, in calitate de comandant de osti. Cum in vremea aceea crestinii erau prigoniti, iar Sfantul nu doar ca a ales sa isi marturiseasca credinta in fata imparatului, dar a si refuzat sa renunte la crezul sau in Mantuitor, tanarul Gheorghe a fost turturat. A sfarsit decapitat, intr-o zi de 23 aprilie, sfarsind ca un martir.

De-a lungul timpului, oamenii au adresat rugaciuni Sfantului Gheorghe, cerandu-i ajutor, fiind considerat un sprijin al celor saraci. In iconografie, Sfantul praznuit pe 23 aprilie apare in uniforma militara, pe un cal, avand in mana o sulita, si strapungand un balaur. Aceasta ipostaza aminteste, conform traditiei, de legenda conform careia Sfantul a salvat cetatea Silena, despre care se spune ca era terorizata de o astfel de creatura.

La multi ani celor care isi sarbatoresc astazi onomastica!Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!