Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Utile » Calendar Ortodox » Incepe Postul Craciunului. Credinciosii se pregatesc pentru sarbatoarea Nasterii Domnului

Incepe Postul Craciunului. Credinciosii se pregatesc pentru sarbatoarea Nasterii Domnului

Autor:

Ziua de marti are, pentru credinciosii ortodocsi care aleg sa se pregateasca de sarbatoarea Nasterii Domnului prin post si piosenie, o semnificatie aparte.

 

nasterea domnului 350x225 Incepe Postul Craciunului. Credinciosii se pregatesc pentru sarbatoarea Nasterii DomnuluiSi spunem acest lucru pentru ca pe 15 noiembrie incepe Postul Craciunului, o perioada de 40 de zile de ajunare, in care crestinii ortodocsi se pregatesc, la nivel trupesc si sufletesc, sa intampine Nasterea lui Hristos, una dintre marile sarbatori ale crestinatatii.

Pe durata acestui post, considerat a fi unul mai putin restrictiv decat cel al Pastelui, credinciosii au mai multe zile cu dezlegare fie la peste, fie untdelemn si vin. In schimb, in alimentatia lor nu se vor regasi produse pe baza de lapte, unt, oua sau carne. Postul Craciunului se incheie in ajunul marii sarbatori, adica pe 24 decembrie.

sursa foto: Crestin Ortodox    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!