Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Stop cadru » Luna imprimeurilor natange

Luna imprimeurilor natange

Autor:

Acum, la noi totul stagneaza, ba mai da si indarat. Totul este facut din obligatie, mecanic. Nici macar in anii lui nea Nicu nu se intampla asta, desi inspre finalul guvernarii lui se resimtea o oarecare apatie. Chiar la revolutie nu a existat bucurie decat foarte putin, cateva ceasuri, cateva zile.

 

Totul a fost apoi uitat si introdus in aceeasi societate inchisa, dar fragmentata. Atunci, singura iesire a fost recursul la trecut, de aceea primele partide au fost cele care, din pacate, nu mai aveau nicio legatura cu domnia realitatii. Si bine au facut de au lasat locul gooolll, stimati telespectatori, ducandu-se la lada de gunoi a Istoriei! Marii “inteleptuali” s-au grabit inspre liberalismul cel mai desantat, crezand ca totalitarismul si socialismul real sau cine Dumnezeu mai stie cum il numeau a fost infrant taman de aceasta idee. Un dobitoc din Caracal, un oarecare Liicheanu se luase de la bun inceput de bietii oameni si probozea clasa muncitoare ca gata, vremea ei a trecut, mai lasati-ne si pe noi ! Mi-aduc aminte ca un intelectual adevarat, N. Tertulian, l-a facut de rusine si l-a tras de urechile alea de magar. Caci intotdeauna ideile inving, greseala va fi intotdeauna a lui Voltaire si Rousseau, personalitatile politice, in masura in care se ridica la acest rang, doar le aplica. Reagan si Thatcher au fost considerati artizanii saltului neoliberalist. Erau doi idioti dupa parerea mea, un actor ratat de mana a saptea si o fata de bacan parvenita. Unul propovaduia grabit sfarsitul Istoriei, altul se pripea in falii culturale, asa cum prin anii ’90 ai veacului de-acum trecut un descendent al habsburgilor credea ca va invia Imperiul lui de cazarme si de opereta. Acum dezgroapa liste cu informatori si isi trag in procest conducatorii sau coordonatorii.

Tot acum, prin lege nescrisa dar tavalita prin directive evropenesti si parguita de servicii s-a dat drumul la turnatorie. Inalta fericire ! Ceea ce stiau mai bine iubitii nostri cersetori de gloriola cu dulceata de dude sub otetar si in fundul curtii, langa cotetul porcului. Ca palavramentul ala bruselez este o varza borsita, cu ulei ranced si cu otet vulgar – de la vulg ! –  este cat se poate de clar. Pai, daca a sezut si a plans acolo intr-o pozitie mareata, de cazuta-n freza, ditamai Eba, amoeba vaporeanului hapsan si ceacar, care a dat oligofrau liber mizeriei morale, la ce sa te mai astepti ? Aia se inghesuie acolo ca sa apara pe youtube, doar atat. Oricum, nimeni nu se uita-n gura lor. Dar noi, de aici, vedem cum latra constipat, cat de neamuri proaste sunt si cum se fac ei de ras mazarat ! Nici nu mai trebuie sa scrijelesti vreun pamflet, sujetul e gata. Prostul se face singur de basm, de cum deschide orificiul bucal, sau ma rog, bucolic, n-are nevoie de vreun ajutor.

S-a dat liber la turnat pe ghicite sau pe ouate, ca leapsa de odinioara. Se coboara pe scara vremii pana la deschizatorii de tirbuson la buson ai programelor televidate si televizate. Dar nu pricep de ce nu se ajunge la aia care se faceau ca lucreaza, ca doar amandoi erau un fel de ideologi de cantina ? Oare de ce ?

Se agita prin presa un fel de flaimuc, un fel de baiat de pravalie sau un simplu randas care se incapataneaza sa se arate harnic si la ordin, ca orice eunuc intelectual. El scoate pe sest din biroul unde lucreaza o lista cu informatori si i-o publica o foaie cominternista  de pripas, plina de securachi exantematici. Americanii l-au tinut in cusca pe unul dintre cei mai poeti ai veacului trecut, si poate nu numai, Ezra Pound, francezii nu-l iarta nici acum pe nepotul marelui Nabulione ca a luat-o pe coaja la Sedan, polonii il scot din program pe Sienkiewicz fiindca nu i-a vazut prea bine pe ucrainieni. Pai, se comparezeaza limfaticii astia despre care vorbim cu vreunul dintre ai enuntati ? Nu se compara nici cu Jan Pallach, ai nostri au ratat si momentul ala, cum si-au ratat totul in “demna” lor texistenta.

Sunt omusori de-astia care din pacate, orice-ar atinge, orice-ar face, se usuca sau iese stramb. Tot astfel si “prietenii” nostri. Ca sa nu mai vorghim despre Joianis, trabantul national. Are-o mana ! Nu mana lui Raducanu, ala era cineva, ci mana de seminte, “bomboane agricole”, pe care-o cumparai la inceput de meci. Sau mana moarta de la jocul de levata. Isi premiaza si el vecinii de palier sau prietenii care-i aduc cate-un peste de-ala de lemn de pus pe perete. Sau de sticla, de asezat pe mileu peste televizor. Bai nea provincialule, bai acesta, bai de namol, bai Sasone, cum iti spune un prieten sau cum iti spune ca-ti uitai numele, vezi ca prin copchilaria mea, la blocul din Bateriilor era o doamna de toata isprava, Tanti Froila Wilma, matura scara, dichisea liftul, scutura aerul imbacsit, batea covoarele, ducea gunoiul la crematoriu ! Avea, printre alte merite, si voce si credinta.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!