Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Stop cadru » Electiuni, defectiuni, delicatese

Electiuni, defectiuni, delicatese

Autor:

De douazeci si sapte de ani nu se intampla chiar nimic in mandra noastra patrie. Putini gazetari de buna conditie si cu lecturi sunt astazi printre asa-zicanzii „comentatartori” politici. Ei nu inteleg nimic sau sunt impiedicati sa inteleaga.

 

De parexamplu : toata lumea vine astazi si da in Alina Burghiu-Bej (am spus ca e o impietate s-o numesti, cum foarte simpatic a facut-o prietenul nostru Boanchis, „Dej”. Dej a executat ceva, poate si pe cineva, dar a si construit oarece si a prezidat si Plenara din 1964, fatuca asta din Tecuci, copilarita dupa cum se spune pe dealurile voievozilor de Curtea de Arges, nu a facut decat greutati unui partid anchilozat si luat in stapanire de niste cioflingari – inainte vreme erau tot niste arendasi, dar mai cu staif, stia Eminescu ce stia ! Pentru un tip format si cu glagorie se vedea asta cu ochiul liber inca de la numirea ei, ca-i un fel de coafeza sau de dactilografa ajunsa sefa de cadre la o intreprindere de stat de odinioara. In schimb presa a ardicat-o, a ras la prostiile alea de clipuri – faurite se vede acum de apogeul intunericului intrupat de soldoveanul Ftataru, Saftoiu si Falca, nume de achizitori de sticle si de borcane la schimb – si a prezentat-o in „prime time” si acoperita de comenturi elogioase. Acum, fie vorba intre noi, nu stiu cum au evoluat celelalte tari-satelit ale Moscoviei, dar noi am inceput incropit, nenatural, balbait si ghicindu-ne trecutul, nu viitorul. Disparitia formatiunilor istorice este un fapt si el natural si binevenit, dupa parerea mea (atension, si PSD este tot istoric!). Actualul PSD nu este de Stanga complet, ci mai degraba de Centru, dupa cum si regimul lui Nea Nicu era destul de conservator.

Un prieten care se nimerise la sefia culturii pe municipiul nostru imediat dupa Rebulitia din’89 imi spunea cum puteai sa-ti faci rost atunci de casa, de slujba, de teren, de casa de vacanta, de orice. Avutul public cazuse pe mana nimanui si din el s-au infruptat toti cei care s-au nimerit pe langa butoiul cu miere. Asa a ajuns oricine ce a vrut el, director, secretar de stat, ambasador, ministru, deputat, senator. Si azi e la fel, sau cam la fel. Ce criterii credeti ca indeplinesc cei mai multi dupa listele partidelor, ce sunt ei, ce realizari in viata asta au infaptuit neabatut? Au inceput sa apara cativa dintre ei, sunt mult mai prosti  decat securachele ala de Chintasparta, despre care poti a zice ca-i iesit din minti, are dreptul asta! Ca si incropeala, vezi Doamne apolitica, a tizului meu (de prenume ma leg, nu de nume! Ca al care are acelasi nume nu s-a prea facut de ras niciodata, nici macar atunci cu „mai animalule”, ca asa ceva s-a dovedit respectivul in cele din urma. Nu ma amestec in chestia minereasca fiindca nu este deslusita nici pana acum si nici nu prea vaz ca ar fi in stare cineva s-o faca fara patima). Baietanul asta care nu a ajuns nici macar la performanta limbii de lemn a emis o gugumanie de speriat lisitele de pe luciul de apa din Parcul Tonola : a zis ca va face opozitie…si aici te astepti sa lipeasca vorba lemnoasa „constructiva” ; nu, in favorul cetateanului, zice dumnealui ! Pai, asta-i de nivelul clasei a cincea, nu de politician apolitic si dionisiac ! Omul nostru mi se pare, iertati-mi cuvintele de pamatuf, o rogojina despletita, un prost autentic mai dihai decat T. Barbu, ca nu-mi permit sa-l compar cu Dan Diaconescu, al care parea geniu in raport cu persoana despre care gavarim. Dupa cum s-a ales praful de PPDD-ul cela, mult mai coerent si mai adevarat, asa se va face de ras si acest USR cu nastrusnicele duhuri prezentate. Ati remarcat ca toti aia a lui DDD au fugit ca potarnichile care incotro si nu i-a luat nimeni in seama sau in carca? Asa va fi cred si cu astia, ii vom cauta cu lupa prin Guadelupa!

Inca o observatie de scriitor : cei din mediul rural au fost pentru prima oara depasiti de ai de la orase. Chiar daca prea mare diferansa nu este la noi intre oras si sat, totusi sozul este semnificativ. In primul rand nu mai exista tarani si nu mai exista sate, ele fie s-au mutat la periferie si vorm asista la o periurbanizare galopanta, fie s-au mutat in alta tara, cum indemna Goga, dar acolo era doar poetic, nu si economic! Apoi, numitul electorat de Dreapta este in mare o adunatura de moftangii si de farnienti care nu reprezinta un segment social, vreo clasa, ci o patura extrem de pestrita. Termenul de populism li se aplica extrem de bine, aici intra si batrani deposedati de feude iluzorii si tineri lumpen-proletari ai multinationalelor. Si aici nu ma refer numai la amaratul de contopist care arde gazul in fata unui computer si fumeaza in frig pe Calea Victoriei, ci si la baietanul care-ti cara la masina cumparaturile din hipermarseu.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!