Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Stop cadru » Baroane de sapun!

Baroane de sapun!

Autor:

Niste microorganisme. Asta sunt cu totii cei ardicati la gradul de personaje de umplutura gheraite de institutia care numara colacii ADN-ului! Scris anglicaneste, si nu degeaba, ca de-acolo provine!  Scris  asa si pronuntat taraneste, “adienieul”. Intelegeti ca la o adica, din nimic sau din curiozitate, fandaxia-i gata ! Si pe urma si nimica misca, dar la noi misca tot, se misca, misuna temele, ideile principale, persoanele, fosgaie luarile de cuvant, masteratele, petitiile, interventiile, denunturile, calomniile.

 

Justitia, aia adevarata, de la eghiptiani si de la greci, Themis pe nume, aia de tine o balanta, o spanga si are un bandou se face la noi dupa norme imprumutate gafait si nemestecate. Sigur ca fatuca asta de la Capalna sau de la Simeria sau de la Sfantu Gheorghe –Delta sau Non-Delta este un pion si o biata prostuta, cu un limbaj sarac de tot care se reduce la trei vorbe : „speta, aspecte, inculpat”. Sigur ca de partea cealalta a talerului se gasesc neste unii care n-au dispretuit deloc metalele pretioase si si-au glisat antebratul adanc in hardaul cu sclipici si chiar sunt de inculpat. Intre Luluta K.u.K. asta si alde Urdea, de parexemplu, niciodata n-am s-o prefer pe Urdea! E bine ca se mai dezghioaca toata cloaca cea vestita, dar nu se merge pana la capat, ci tot romaneste. Adica ei raman cu banii si noi, cei cinstiti, cu buzele umflate. Mai functioneaza si pistonul gandirii aleia smecheresti si saracacioase : „ce mare lucru a facut, a furat de la stat”. Si ce, a furat carti si recipise si zapise? Nu, toti cei care s-au indeletnicit cu asta au furat de la noi, de la noi toti. Si mai ales ne-au furat Timpul, ne-au dat indarat pana in veacul peschesului. Nimeni, totusi, nu-i atat de hapsan sa vrea raul etern al unui nelegiuit, dimpotriva, sa nu ispaseasca decat pedepse cu suspendare, daca se poate, dar sa i se stranga tot ceea ce nu-i al lui si sa dea indarat. Chiar daca si-a pus cocenii pe numele varului de-al treilea! Sau al fetelor si al baietilor.

Acum am purces la executii cu sobe, turle si cu ghilotine.  Ne aflam la faza cu toba. Sigur  ca sunt o apa si-un  pamant de flori cu totii, ca au purces dimpreuna si ca s-au “denuntat” pe fapte minore ca sa ia ochii lumii, romaneste, dupa cum am spus. Dar imi atragea atentia un prietenar, si pe buna dreptate, ca nu  poti  condamna  aroganta si umilirea noastra de catre acesti infractori de drept comun, acesti hoti ordinari care se vaita ca dau in primire daca mai stau o zi la mititica sau se impusca in fulare.  Adevarat,  dar trebuie  condamnata  in veac lipsa de bun simt a acestor nenorociti popositi de la coada vacii si sumecati pe spalierele opulentei. Mai aveau putin si se si turnau in bronz! Turnati in laturi, in lesie, in pacura, in gunoaiele din care s-au intrupat, asa le trebuie ! Sa li se confiste  toata  averea  nejustificata  si sa fie purtati o zi, o singura zi, prin Berceni sau prin Balta Alba, cu zgarda si cu escorta ! Si cu o placuta de inmatriculare pe care sa scrie : “cine-o mai face ca mine, ca mine sa pata !”. Ca in gloriosul Ev Mediu! Sau ca inainte de Razbelul cel mondialicesc, oricare,  ca la noi Evul Mediu e intamplator si intamplator tine mai mult. Sa fie scuipati de tot natul. Poate asa se vor cai, vor intelege ce-i umilinta, ce-i smerenia! Si ne se vor disculpa  prin  ranjet  si  nu se vor lega ca boala de oamenii sanatosi.

Nu poti fi fata de femeie de serviciu si de sofer de rata si sa vrei sa sari direct in iscalituri prezidentiale! Stai, fatuca, fa-ti o meserie serioasa, o scoala profesionala, ceva, intra in campul muncii, fa-ti “buletinul populatiei” de oras  si pe urma porneste in viata! Nu poti fi un neterminat de referent din mila, absolvent de fefe si agent kaghebe, dimpreuna cu con-vietuitoarea, doi impostori si smenari de coviltir si sa-ti porti purulenta inexistenta in nu mai putin de patru case. Toate toapele, toti analfabetii si toate analfabetele, toate crapacioasele care nici macar nu se uitau la noi si se tratau  numai la Viena sau Nisa  sufera  acusica de claustrofobie emfatica si li se taie la lingurica in celulele educationale! Dar toate firele duc la becul comun, la hahaitul si hahaitorul central, la “cel mai prost om care a traversat vreodata Calea Victoriei”, apud nea Fane, cea mai urata proiectie a viului din ultimii o suta de ani. Uzurpatorul complet, de la imobil, trecand prin sefia de partid si ajungand la scaunul  de gestionar de pravalie centrala, pe care nu l-a detinut niciodata si de care a si fost  deposedat de doua ori rusinos, lamentabil. Flotaru, smecherasul de docher, procuratorul de blugi si de truse de farduri din cambuzele cocolosite si igrasioase ale lumii. Dupa toroipanul ala de zambet tamp si inexpresiv, fara niciun dincolo, vezi cum se casca haul  fara  intermitenta.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!