AcasăȘTIRI EXTERNETragedie în Australia! Două elicoptere s-au ciocnit în aer și s-au prăbușit...

Tragedie în Australia! Două elicoptere s-au ciocnit în aer și s-au prăbușit pe plaja plină cu turiști. Bilanțul catastrofei – VIDEO

elicopterTragedie în Australia! Două elicoptere s-au ciocnit în aer și s-au prăbușit pe plaja plină cu turiști. Bilanțul catastrofei - VIDEO / foto: Twitter @NewsMediaNetAU

Două elicoptere au intrat luni în coliziune în zbor în apropierea aşa-numitei Coaste de Aur a Australiei, provocând moartea a patru persoane şi rănirea gravă a trei, au anunţat autorităţile.

Cel puțin 13 persoane au avut nevoie de tratament în urma coliziunii. Pe lângă cele patru decese, trei pasageri – o femeie și doi băieți tineri – au fost duși la Spitalul Universitar Gold Coast, potrivit News.com.au.

4 morți și 3 răniți în accidentul aviatic

Pe Twitter au apărut filmări cu momentul în care cele două aparate de zbor s-au ciocnit în aer.

În imaginile difuzate de televiziuni pot fi văzute rotoarele unui elicopter pe un banc de nisip în apropierea ţărmului Coastei de Aurd, în sud-estul regiunii Queensland. În apropiere, un elicopter este răsturnat în nisip, potrivit canalului public ABC. Celălalt aparat de zbor pare în mare parte intact la locul accidentului, care se află în apropierea parcului marin Sea World.

Cele două aparate „intrând în coliziune, s-au prăbuşit (…) pe bancul de nisip, chiar alături de parcul Sea World”, a declarat inspectorul Gary Worrell, de la poliţia din Queensland. Coliziunea s-a produs înainte de ora 14.00, când au fost alertate autorităţile. „În consecinţă, patru persoane şi-au pierdut viaţa astăzi” şi „alte trei sunt într-o stare critică în spital”, a mai adăugat el în cadrul unui briefing la faţa locului.

Mai multe nave de salvare şi de poliţie sunt gata să intervină în apropierea bancului de nisip plin de resturi de la cele două elicoptere.

Încă nu este clar ce a provocat acest eveniment tragic. Poliția a transmis că încă investighează cauza coliziunii. Cele două elicoptere au căzut pe o mică insulă de nisip aflată în apropierea parcului acvatic.

author avatar
Andreea Vlad
611 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger