AcasăȘTIRI EXTERNEE oficial! / Putin, declarat criminal de război / Decizia care va...

E oficial! / Putin, declarat criminal de război / Decizia care va schimba lumea

E oficial! / Putin, declarat criminal de război / Decizia care va schimba lumea

Senatul SUA a adoptat marți în unanimitate o rezoluție prin care îl condamnă pe președintele rus Vladimir Putin drept criminal de război.

Rezoluția este o rară demonstrație de unitate în cadrul unui Congres american profund divizat.

„Putin nu poate scăpa de răspundere”

Rezoluția, introdusă de senatorul republican Lindsey Graham și susținută de senatori din ambele părți, încurajează Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga și alte națiuni să vizeze armata rusă în orice anchetă privind crimele de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Toți membrii acestei Camere s-au reunit, democrați și republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de a fi tras la răspundere pentru atrocitățile comise împotriva poporului ucrainean”, a spus liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer.

author avatar
Tudor Borcea
1.663 afisari

24 COMENTARII

    • Bun. Putin este declat criminal de razboi. Cum o sa-l aresteze, ca-i totusi un criminal, nu?

  1. Ce tribunal reprezinta senatul yankeilor ? Unde este separarea puterilor in marea demo-cracy ? Legiuitorii pot fi si procurori si judecatori ?

  2. Mai criminali ca imb3cilii amerloci nu există. Să nu uităm Vietnamul, Afganistanul, irak, Serbia, Siria, Libia, etc. Milioane de morți sub bombele cretinilor yankey. Pardon-pagube colaterale.

  3. Serbia, dupa ce a omorat 10 000 de musulmani la Srebrenita, trebuia protejata. Bine au facut americanii ca le-au dat slavilor de sud peste bot. Daca era sa plateasaca cu aceeasi moneda, sarbii trebuiau bombardati pana inregistrau 10 000 de morti.
    Afganistanul – l-a sustinut pe Osama ben Laden, cel care a distrus turnurile din New York, ce a provocat moartea a 3000 de oameni. Americanii au bombardat pana l-au capturat.
    Siria, acolo rusuii au facut mai mult rau decat americanii, au folosit inclusiv arme chimice.
    Vietnamul – a fost camp de lupta intre comunisti si capitalisti (Rusia-China vesrus US).
    Irak, Sadam trebuia lasat de capul lui sa se bata cu Iranul, pana nu mai ramanea nimic din cele doua tari.
    Libia, doua tabere care si-au cautata sponsori, platiti cu petrol.

  4. Putin e criminal bezmetic, indiferent de condamnarea sau nu din Congresul SUA. Nu tragi cu tunul în orașe, spitale, maternități. Nu distrugi cu rachete infrastructura civilă a zeci de orașe. Încercările de a-l spăla de responsabilitate sunt de noaptea minții. Va sfârși în zeghe.

  5. Acesta este răspunsul lui globocap și al licuriciului gras la faptul că în urmă cu aproximativ o săptămână un tribunal din Russia l-a judecat și condamnat pe tovarășul soroș în lipsă ca principal responsabil și finanțator al maidanului și al naziștilor ukie din țara pașnică și democratică vecină care a fost invadată de ruși. Numai că presa mainstream nu a scris un cuvințel despre procesul din Russia.

  6. America NU e o instanță internațională.

    Pentru crime de război se face anchetă, judecare cu procuror – avocat, și se stablește legal dacă se incadrează sau nu.

    Deocamdată asta e propagandă de război.

    Nu uitați,
    dacă arunci bombe atomice in Hiroshima ești cea mai avansată democrație din lume!
    dacă ești Biden primești medalii pentru bombardarea altor națiuni.
    dacă ești Obama primești chiar premiul Nobel pentru pace pentru demolarea Afganistanului !

    Doar dacă nu ești American te califici să devii criminal de război.

  7. O adunătură de depravați și drogați servili, putrezi de corupți, senili și lingăi de papuci murdari nu este calificată să-l condamne pe Vladimir Putin.

  8. Inainte de putin criminal si trebuie declarat , bush, obama , clinton si papa care a votat la onu razboaiele din irak, siria , libia si uite asa ii ia din urma pe ei primii si dupa cei din prezent!!!

  9. Dar curtea de justitie de la Haga ce zice? Ea trebuie sa-l declare criminal de razboi, nu senatul american.

  10. Lindsey Graham a spus de 2 ori in public ca cineva in armata rusa trebuie sa il asasineze pe Putin. Poate ca este si el implicat in afacerea cu armele biologice, pentru care pedeapsa este inchisoare pe viata

  11. Agresiunea rusească a fost condamnată la ONU de 141 de state pentru agresiunea din Ucraina. Fără drept de apel! E vorba de quasi-unanimitatea statelor lumii.

    Solidare cu Federația Rusă au fost 4 (patru) state: Bielorusia, Eritrea, Somalia di Coreea de Nord. Cei ce se aseamănă se adună.

  12. Ia uite-i frate,cati au sarit de cur in sus in apararea criminalului Putina ! Cereti-i ametitilor azil politic lui Putina,mergeti la concret si sugeti-i madularul.Fapte,nu latraturi .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger