AcasăSPORTZoltan Kelemen il provoaca pe Plusenko

Zoltan Kelemen il provoaca pe Plusenko

Delegatia Romaniei a pornit ieri dimineata spre Rusia, cu destinatia finala Soci, statiune la Marea Neagra unde, in perioada 7 – 23 februarie, vor avea loc Jocurile Olimpice de iarna.

Zoltan Kelemen este printre cei mai experimentati sportivi din delegatia Romaniei

Patinatorul Zoltan Kelemen a declarat ca nu se astepta ca atatia sportivi romani sa obtina calificarea la Olimpiada, precizand ca acest lucru este, din punctul sau de vedere, un miracol. Convins ca poate obtine accesul in finala la patinaj artistic, proba in care mare favorit este rusul Evgheni Plusenko, Kelemen promite un exercitiu surprinzator: „E un miracol ca suntem chiar asa multi sportivi, nu ma asteptam. Ma bucur sincer si sper ca toata lumea sa dea tot ce are mai bun. Probabil ca in programul liber o sa vedeti si o cvadrupla realizata de mine. Risc. Daca imi fac programul scurt, nu am cum sa ratez finala. Evgheni Plusenko ar putea lua aurul, el este acasa, ramane o legenda a patinajului… Sper sa fie o competitie spectaculosa”. La fel de relaxat a plecat si schiorul Paul Pepene, care a afirmat ca nu are emotii inaintea Jocurilor Olimpice: „Ma simt pregatit si abia astept concursul. Nu o sa spun ca iau medalie, dar o sa dau totul pentru Romania. Sunt campion mondial de juniori si chiar nu am emotii. Pot sa prind o zi buna si sa ajung in fata, pentru ca toti plecam de la zero si avem tot doua maini si doua picioare”. Din delegatie nu putea lipsi, insa, si o persoana pesimista, acest rol revenindu-i schioarei Sara Timea, care considera ca nu are sanse la medalii: „Sper sa fie foarte bine, dar din pacate nu sunt sanse la medalii, e imposibil”.

Romania a obtinut la Olimpiadele de iarna la care a participat o singura medalie de bronz, prin echipajul de bob doua persoane format din Ion Panturu si Nicolae Neagoe, la editia din 1968, de la Grenoble (Franta).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger