AcasăSPORTWorld Cup 2018: Vidra oracol din Soci prezice o infrangere a Rusiei...

World Cup 2018: Vidra oracol din Soci prezice o infrangere a Rusiei in meciul cu Uruguay

Harry merge pe mana sud-americanilor

Evolutia fara greseala a nationalei  Rusiei la Cupa Mondiala, cu victorii in fata Arabiei Saudite si Egiptului in Grupa A, se va incheia in partida cu Uruguayul, “presimte” vidra oracol Harry de la Soci, care a ghicit primele succese ale gazdelor.

Harry merge pe mana sud americanilor

Angajatii acvariului de la Soci au plasat doua mingi in bazin, iar Harry a inotat direct spre cea cu culorile Uruguayului si a aruncat-o in afara bazinului. Mingea colorata albastru, rosu si alb, simbolizand Rusia, a ramas in apa. Harry a prevazut succesul Germaniei in meciul cu Suedia in Grupa F, insa n-a ghicit ghicit  victoria Spaniei cu  Iranul (1-0), partida  in care a prezis o egalitate. La Cupa Mondiala, mai multe animale isi revendica statutul de oracol precum capra Zabiyaka din Samara, pisica Ahile din Sankt Petersburg, hipopotamul Milya din Kaliningrad si tapirul Cleopatra din Ninjii Novgorod. Rusia, calificata in optimile de finala, va infrunta luni nationala Uruguayului. In ceea ce il priveste pe Harry,  animalul a ajuns in acvariul din Soci dupa ce a fost gasit pe cand era pui intr-o spalatorie auto.

50.000 de dolari pentru rusoaicele care raman insarcinate cu un fotbalist

Burger King Rusia a lansat pe o retea de socializare o campanie de promovare care a provocat un scandal monstru.

Oferta scandaloasa a lantului Burger King

Lantul de restaurante fast-food a anuntat pe VK, un echivalent rusesc al Facebook, ca ofera 3 milioane de ruble, adica 47.000 de dolari, si burgeri Whooper gratuit pentru tot restul vietii pentru cine ramane gravida cu un jucator de la Mondial. „Femeile care reusesc sa obtina cele mai bune gene de fotbal vor promova succesul echipei rusesti pentru generatiile viitoare”, mai scria in “super oferta” pusa la bataie de Burger King. Dupa o avalansa de reactii negative, compania a pus capat campaniei, publicand pe VK un comunicat cu scuze, precizand ca a retras toate materialele care au legatura cu aceasta promotie. Nu este prima data cand Burger King a provocat scandal din cauza campaniilor publicitare in Rusia, anul trecut compania anunta ca o adolescenta violata care cumpara un burger va primi inca unul gratis, ironizand un caz  real al unei rusoaice de 16 ani, violata la o petrecere, si declansand  reactii vehemente ale ONG-urilor si gruparilor feministe.

Beckham merge pe o finala Anglia-Argentina

Fostul capitan al reprezentativei Angliei, David Beckahm, mizeaza pe o finala intre echipa lui Gareth Southgate si Argentina, dupa ce nationala tarii sale a debutat la competitia din Rusia printr-o victorie in fata Tunisiei (2-1).

Fostul capitan al nationalei Three Lions mizeaza pe victoria elevilor lui Gareth Southgate

„Cred ca Argentina va infrunta Anglia in finala. Pariez, desigur, pe Anglia ca va castiga competitia, insa pentru ca sunt partinitor si pasionat de tara mea”, a spus fostul mijlocas al lui Manchester United si Real Madrid, cu ocazia unui eveniment promotional organizat la Beijing, in favoarea celei mai mari ligi de fotbal universitar din China. Anglia, care nu a mai atins sferturile de finala din 2006(cand Beckham a purtat banderola de capitan), va infrunta Belgia pe 28 iunie, in Grupa C, insa nationala ”Three Lions” nu a resit sa impresioneze la ultimele editii ale Campionatului Mondial. Beckham, care a participat la trei editii ale Cupei Mondiale, e de parere ca elevii selectionerului Gareth Southgate vor avea o misiune dificila in Rusia, in conditiile in care englezii mizeaza pe o echipa tanara si lipsita de experienta: „Sunt foarte bucuros ca am castigat primul meci. Anglia are o echipa foarte tanara, care nu are inca prea multa experienta, iar greul abia incepe pentru ea la Cupa Mondiala, deoarece sunt multe echipe bune”.

Biletele suporterilor, folosite pentru…azil politic

Persoane, mai ales din tarile africane si asiatice, care isi cumpara bilete la meciurile Mondialului de fotbal pentru a putea iesi din tarile lor fara viza, o noua „smecherie” descoperita de politistii din Finlanda, tara vecina cu Rusia.

Cinci persoane de nationalitate nigeriana, marocana si chineza, au venit la Cupa Mondiala procurandu-si biletele de intrare la meciuri de la persoane care detineau viza de intrare libera, dupa care au intrat ilegal in Finlanda, cerand azil politic. De pe teritoriul Rusiei se poate traversa granita terestra in Finlanda, tara UE din Spatiul Schengen, unde controlul de frontiera este unul foarte permisiv. Marko Saareks, seful Politiei de Frontiera finlandeze, a declarat  ca persoana din Nigeria a prezentat un pasaport falsificat brazilian si ca toti cei care au traversat granita sunt cercetati acum pentru posibile infractiuni privind imigratia. „Eram pregatiti pentru asa ceva, fiindca stiam ca vor putea intra in Rusia fara viza. Dar nu ma asteptam sa se intample chiar de inceputul turneului”, a explicat Saareks. Politia rusa a anuntat ca alte zece persoane, marocani, care au folosit documente de identitate ale suporterilor, au fost impiedicate sa intre in Norvegia.

De ce Uruguay are patru stele pe tricou

O intrebare care revine mereu: de ce Edinson Vacani, Luis Suarez si coechipierii lor afiseaza patru stele pe maneci in conditiile in care Uruguay nu e castigat decat doua cupe mondiale, in 1930 si 1950?

La doua stele mondiale merg si doua olimpice nu

Este o regula respectata in fotbal: fiecare echipa campioana isi poate broda pe tricou o stea pentru fiecare titlu mondial. Astfel, Brazilia are cinci, Italia si Germania au patru, Argentina doua etc. Dar de ce Uruguay a adaugat inca doua in aceste conditii? Pentru ca Uruguay considera ca cele doua titluri de campioana olimpica , din 1924 si din 1928 sunt in realitate doua titluri de campioana  mondiala. In timpul jocurilor olimpice de la Paris in 1924, uruguayeinii, care dominau atunci fotbalul mondial, au invins cu usurinta Suedia in finala (3-0). Patru ani mai tarziu, au castigat la Amsterdam, unde competitia a fost net mai disputata cu Argentina in finala (1-1 si apoi 2-1, dupa ce meciul a fost rejucat). Doua titluri olimpice care au devenit titluri mondiale lasa de gandit ca cea mai inalta autoritate fotbalistica nu ar fi de acord. Surprinzator, aceasta viziune a lucrurilor este recunoscuta chiar de Fifa insasi. In 2010, cu ocazia cupei mondiale, Fifa a evocat pe site-ul sau aceste ”victorii la JO din 1924 si 1928, turneu ce avea la acea epoca valoare de campionat mondial”. Daca , pe baza acestui rationament, Uruguay are dreptul sa-si puna patru stele pe tricou, si altor echipe le-a picat fisa, cum ar fi nationala Belgiei care a evocat in 2014 patru stele pe tricou pentru ca, inaintea uruguayenilor, belgienii s-au impus la JO din Anvers, in 1920. Internautii au dat peste un document Fifa (astazi de negasit) care stipula: ”Fifa a acceptat in cadrul congresului din 1924 sa-si asume responsabilitatea organizarii turneurilor olimpice de fotbal, ratificand urmatoarea directiva: cu conditia ca turneele olimpice de fotbal sa se desfasoare potrivit regulilor Fifa, aceasta din urma recunoaste turneul ca un campionat mondial de fotbal”.

Maradona, desfiintat de capitanul Spaniei

Sergio Ramos i-a dat replica lui Diego  Maradona, despre care a spus ca este la ”ani lumina” de cel mai bun fotbalist argentinian din istorie, Lionel Messi.

Este la ani lumina in spatele lui Messi ne lamureste Sergio Ramos

Maradona a declarat recent ca Sergio Ramos nu este la fel de “complex”  precum Diego Godin, jucatorul  lui Atletico Madrid. ”Pentru mine, Maradona este un jucator mare, un crack, si il respect mult. Fara indoiala, in Argentina se stie ca Maradona este la ani lumina de cel mai bun jucator argentinian, care pentru mine este Leo Messi”, a declarat Ramos, dupa victoria Spaniei asupra Iranului (1-0) din meciul disputat in Grupa B a Cupei Mondiale din Rusia. ”Cand se vorbeste de jucatori formidabili, mi s-a spus intr-o zi ca Sergio Ramos este un crack. Eu nu cred. Nu vreau sa polemizez, dar pot spune ca un crack este Godin, care se apara, te conduce, iti da gol si te face campion. Nu rateaza niciun meci. Godin este un crack”, a spus marti Maradona. La nationala Argentinei, Messi a adunat 124 de selectii si a inscris 64 de goluri. De partea cealalta, Maradona a jucat in 90 de partide si a reusit sa marcheze de 34 de ori.

Tocmai la Mondial, britanicii raman fara bere

Veste proasta pentru amatorii de bere din Regatul Unit, si nu sunt deloc putini. Tara se confrunta cu un debut de penurie de CO2, gaz folosit si la fabricarea berii.

Nu e CO2 adio bere spumoasa

Nimeni nu se astepta ca tomai vara si cu ocazia Mondialului, furnizorii din nord-vestul Europei sa anunte aceasta veste proasta. O lipsa legata de inchiderea a cinci mari locatii de productie de amoniac, pentru mentenanta. CO2 alimentar este un subprodus al fabricarii amoniacului. Sunt afectati cei mai mari furnizori de CO2 : Air Liquide, Praxair, Linde si Messer. Marea Britanie este tara cea mai afectata pentru ca doar o singura uzina de CO2 continua sa functioneze la ora actuala. Problema: fara CO2 suficient, productie de bere scade in conditiile in care cererea, in plin campionat mondial, este uriasa. Brigid Simmons, presedintele British Beer and Pub Association a declarat: ”Tinand cont de perioada anului si de cupa mondiala la fotbal, aceasta situatie afecteaza fara indoiala industria berii. Aproximativ toate tipurile de bere au de suferit: la halba, la sticla sau la doza. Majoritatea pub-urilor britanice folosesc pentru beri un amestec de 60% CO2 si 40% azot.

author avatar
Bogdan Borcea
377 afisari

2 COMENTARII

  1. Bine ce meciuri a avut Rusia. Pot spune ca au fost meciuri la care am atipit. Dar au fost si echipe care mi-au amintit ca sunt la Mondial. Brazilia cu aceavsuperba trecere, Croatia ce mi – adus aminte de verile de raguseaka romanesti de Mexic sau de Nigeria care daca nu se pierd prind sfertu. Noutatea o face desi mai e de lucru la ofsaid prin computerozare si logare audio la tusier, greselile au scăzut cu95%, uluitor de la 30%acuratete in decizii. Propun Fifa sa implementeze tehnologia i toate competitiile. La fel cer trecerea la șaisprezecimi prin complementarea a inca 3 grupe majoritari europeni. Se dilueaza grupele dar creste spectacolul in faze superioare. Argentina are un joc de liga 3.Vreau sa, i spun lui Burleanu ca el a iesit locul 4 in preliminarii,cum sa iasa din grupe, e debil?

  2. S-ar califica locul 1 2 si 3 pentru batalii finale ar creste sansa ca din 32 de echipe oricine sa ia CM ?.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger