AcasăSPORTWorld Cup 2018: Avionul nationalei Arabiei Saudite a luat foc in aer

World Cup 2018: Avionul nationalei Arabiei Saudite a luat foc in aer

Incidentul ar fi fost cauzat de o pasare care a intrat in motor

Incidentul s-a petrecut pe aeroportul din Rostov pe Don, intr-un  videoclip postat pe retelele de socializare  se vede cum  ies flacari sub aripa dreapta, cand aeronava care transporta echipa, din Sankt Petersburg, se afla inca in aer.

Incidentul ar fi fost cauzat de o pasare care a intrat in motor

„A fost un mic incendiu la unul dintre motoare, motorul drept, insa avionul a aterizat normal”, a explicat presedintele federatiei saudite Abdel Ezat, intr-un interviu acordat postului saudit de televiziune SKA Sports. „Am inceput sa vedem flacarile cu 20 de minute inainte de aterizare, insa nu a fost cu adevarat ceva mare. Toti ce care erau in fata nici macar nu si-au dat seama ce se intampla, insa intr-un avion astfel de lucruri genereaza mereu teama”, a precizat unul dintre membrii staff-ului Arabiei Saudite, in fata hotelului delegatiei de la Rostov pe Don. Pilotii au reusit sa aterizeze in siguranta iar sportivii au ajuns teferi la hotel. Un reprezentant al companiei rusesti care opereaza avionul implicat in acest incident a negat ca a fost vorba de un incendiu si a spus ca, foarte probabil, o pasare a intrat in motor. Federatia Arabiei Saudite si-a linistit compatriotii, postand imagini cu jucatori iesind din avion si apoi sositi la hotel fara probleme. Sauditii, invinsi cu un categoric 5-0 de Rusia in partida de deschidere,  vor intalni astazi la Rostov echipa Uruguayului.

Motanul Ahile merge din nou pe Rusia

Motanul Ahile, ”oracolul” Cupei Mondiale de fotbal 2018, care a pronosticat corect victoria selectionatei tarii gazda  in partida de deschidere cu Arabia Saudita (5-0), a anuntat ca “Sbornaia” va castiga partida cu Egiptul de la Sankt Petersburg.

Chiar si surd oracolul Mondialului n are ezitari cand e vorba de echipa gazda

Pus sa aleaga intre doua boluri de mancare, motanul nu avut nici de data asta ezitari si s-a repezit la castronul cu steagul Rusiei, desi dupa ce l-a golit a gustat putin si din bolul egiptean. Ahile face parte din multimea de pisici care vaneaza rozatoare in celebrul muzeu Ermitaj din Sankt Petersburg, dar a fost ales sa faca predictii pentru ca este surd. Poate fi un handicap, insa animalul este mai putin stresat de zgomotele si agitatia din jurul sau si se poate concentra mai bine, a explicat Anna Kondratieva, medical veterinar care ingrijeste micile feline la faimoasa galerie de arta. Ahile nu este primul animal care incearca sa imite cu succes celebra caracatita Paul, devenita celebra pentru  predictiilor sale corecte pentru toate meciurile selectionatei Germaniei la Cupa Mondiala 2010. La CM 2014 din Brazilia, Madame Shiva, un porcusor de Guineea, si pestele piranha Pele, nu au avut insa acelasi success.

Fotbalistii, terorizati de tantari

Cel putin, jucatorii Angliei si Tunisiei au trebuit sa faca fata unei adevarate invazii de insecte care le intrau in ochi si in gura in timpul meciului lor disputat  la Volgograd in Grupa G, orasul este situat langa fluviul Volga – un mediu ideal pentru tantari in timpul verii calduroase si uscate.

Fotbalistii s-au dat de pomana cu spray impotriva insectelor: ”Erau mai multe insecte decat am crezut la prima vedere, unele intrau in gura, altele in ochi”, a declarat capitanul Angliei, Harry Kane, autor a doua goluri in  impotriva Tunisiei (2-1). Coechipierul sau Raheem Sterling a parut cel mai deranjat de tantarii care zburau in jurul capului sau la startul reprizei secunde. Si tunisianul Ferjani Sassi s-a luptat cu insectele inainte de a transforma penalty-ul acordat echipei africane, insa antrenorul Nabil Maaloul n-a avut nici o problema: ”Nu am simtit musculitele pentru ca eram concentrat pe echipa, pe joc”. Autoritaritatile din Rusia au folosit avioane cu insecticid in zona din jurul stadionului, insa invazia insectelor este cauzata de apa de la uriasa centrala hidroelectrica din zona. Si organizatorii  permit suporterilor sa intre cu spray-uri si recipiente anti-tantari.

Gafa comentatorilor rusi: Navalnii joaca fotbal !

Numele opozantului  Alexei Navalnii este interzis la televiziunile de stat din Rusia, dar iata ca la Mondialul de fotbal  un joc accidental de cuvinte a pacalit cenzura Kremlinului.

Stupoare, in timpul meciului Germania-Mexic difuzat pe Perviy Kanal (Canalul 1), unul dintre comentatori a pronuntat la un moment dat numele Navalnii. A fost vorba de o neintelegere lingvistica, comentatorul Kirill Dementiev s-a referit la  „fobtalul de mare presiune” practicat de nationala Germaniei, dar a folosit un adjectiv care in limba rusa e identic cu numele Navalnii. Cand a auzit cuvantul, celalat comentator, Leonid Slutki, fost jucator de fotbal, a raspuns prompt: „Cum, Navalnii joaca fotbal?” Ei bine, ar fi interesant de vazut asta”. Momentul a devenit viral pe retelele de socializare din Rusia, utilizatorii au comentat ironic la cel fel de repercursiuni s-ar putea alege cei doi comentatori. In acelasi registru a reactionat pe Twitter insusi Alexei Navalnii: „Acel moment cand cenzura a cazut si am ajuns pe Canalul 1”. Tot pe Twitter, opozantul rus este infatisat cu o minge de fotbal sub picior, la iesirea dintr-o inchisoare din Moscova dupa ce a fot condamnat pentru ultimul sau protest anti-Putin.

author avatar
Bogdan Borcea
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger