AcasăSPORTWladimir Klitschko l-a macelarit pe italianul Pianeta. Cine ar fi crezut intr-un...

Wladimir Klitschko l-a macelarit pe italianul Pianeta. Cine ar fi crezut intr-un asemenea deznodamant?

Ucraineanul Wladimir Klitschko ramane campionul mondial al greilor in patru versiuni diferite dupa ce, sambata seara, l-a facut knock-out, in repriza a sasea, pe italianul Francesco Pianeta.

Meciul a fost unul de incalzire pentru cel mai tanar dintre fratii Klitschko, Pianeta fiind nimeni altul decat sparring-partnerul sau de la meciurile precedente.

Incurajat de circa 15.000 de nemti fanatici care au umplut pana la refuz SAP Arena din Mannheim, Klitschko a exersat mai multe scheme si lovituri si si-a trimis adversarul de mai multe ori la podea inainte ca arbitrul de ring sa puna capat disputei in runda a sasea.

De altfel, specialistii se asteptau la o victorie clara a lui Wladimir, care avea cota 1,02 la pariuri.

Ucraineanul a ajuns la 60 de victorii din 63 de meciuri disputate la profesionisti si la a 18-a victorie consecutiva, Wladimir fiind neinvins din aprilie 2004, de cand a fost facut knock-out de americanul Lamon Brewster la Las Vegas, intr-unul dintre putinele meciuri importante disputate de Klitschko in afara Germaniei.

Pianeta a suferit prima infrangere la profesionisti, in 30 de meciuri disputate. Italianul avea un palmares aproape perfect inaintea meciului, inregistrand 28 de victorii (15 prin knock-out) si un singur egal, cu polonezul Albert Sosnowski. Totusi, pana la meciul cu Wladimir, Pianeta luptase aproape numai cu luptatori de mana a doua sau chiar a treia, cei mai cunoscuti adversari ai sai fiind Francois Botha, Ivica Perkovic, Evgheni Orlov sau Matt Skelton.

Pentru Wladimir Klitschko se anunta vremuri ceva mai dificile. Cel mai probabil, super-campionul ucrainean va disputa urmatorul meci la sfarsitul lunii august, la Moscova, impotriva rusului Alexander Povetkin, challenger-ul obligatoriu.

Klitschko ar fi trebuit sa se bata cu Povetkin inca din aceasta primavara, dar i-a fost aprobat, in cele din urma, un meci de incalzire, respectiv cel cu italianul Pianeta. Acum, este putin probabil ca Wladimir sa mai poata sari peste meciul cu Povetkin, iar ucraineanul ar putea fi obligat chiar sa boxeze pe teren ostil, pentru prima data dupa mult timp, daca oferta de peste 20 de milioane de dolari a impresarului lui Povetkin este validata.

author avatar
Cristi Ionita
1.168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger