AcasăSPORTVom avea un Euro cu tribunele goale!

Vom avea un Euro cu tribunele goale!

Franta nu a uitat ce s-a intamplat la Paris, pe 13 noiembrie 2015, iar atentatele produse marti la Bruxelles, in Belgia, au convins autoritatile din Hexagon ca turneul final al C.E. din vara va deveni o tinta pentru teroristii din intreaga lume.

Gazda a „europeanului”, Franta promite masuri de securitate nemaiintalnite, insa o parte a acestui plan antitero nu convine UEFA si mai ales sponsorilor sai. Vorbim exclusiv despre posibilitatea de a avea meciuri fara spectatori la turneul final. Ar fi un caz fara precedent in istorie, insa sefii serviciilor de securitate franceze sunt convinsi ca este cea mai buna solutie la care se poate apela. „In cazul unor amenintari, vom inchide stadionul. Se va juca fara spectatori!”, este pozitia adoptata si anuntata public de francezi, prin vocea lui Martin Kalle, directorul Euro 2016.

Fortele de ordine vor fi omniprezente pe durata Euro 2016

Dupa ce s-a intamplat in Belgia, si UEFA pare ca a inteles pericolul care planeaza asupra turneului ce va debuta pe 10 iunie. Meciul de deschidere este Franta – Romania, la Saint-Denis, si probabil ca se va disputa cu tribunele pline. Insa, urmatoarele partide (mai ales socul Anglia – Rusia, programat la Marsilia, sub nasul ISIS!) nu mai au acesta „garantie”. Chiar Giancarlo Abete, vicepresedinte UEFA, a recunoscut: „Exista riscul ca unele jocuri de la Euro sa fie cu portile inchise. Sunt cateva partide cu grad ridicat de amenintare terorista, asa ca luam in calcul mai multe variante, printre care aceea de a inchide stadionul. Constientizam ca exista o stare de mare ingrijorare pe intreg continentul, dar un turneu de anvergura Campionatului European cu greu poate sa fie anulat sau amanat; ca atare, nu ne ramane altceva de facut decat sa ne punem de acord, noi, toate tarile membre UEFA, cu privire la modul in care va fi organizat Euro 2016. Sunt multe temeri si trebuie gasite solutii”.

Comunicat UEFA da asigurari, nu si garantii

Teama ca ISIS ar putea arunca in aer organizarea Euro 2016 a determinat conducerea UEFA sa se intruneasca, la mijlocul acestei saptamani, intr-o sedinta extraordinara.
Fara sa se faca alte precizari cu privire la cele discutate, forul de la Nyon a emis un comunicat de presa in care se vorbeste despre masurile luate pentru securitatea celor 24 de echipe prezente la turneul final. Da, UEFA da asigurari, insa nu garanteaza ca Euro 2016 nu se va transforma intr-un carnagiu. „Ca urmare a evenimentelor din Bruxelles, UEFA doreste sa-si reafirme determinarea de a pune siguranta si securitatea in centrul planurilor organizatorice pentru Euro 2016. Toate partile implicate in organizarea turneului vor continua sa lucreze impreuna si sa monitorizeze nivelul de risc pentru turneu si pentru planurile organizatorice.
De peste trei ani, s-a lucrat indeaproape cu autoritatile relevante pentru a dezvolta cele mai potrivite mecanisme care sa garanteze un turneu sigur si au fost luate toate masurile ca acestea sa se aplice”.

E oficial: Belgia – Portugalia, anulat

Programat sa se dispute saptamana viitoare, pe 29 martie, la Bruxelles, meciul amical Belgia – Portugalia a fost anulat, urmare a atentatelor de marti.
Belgia nu a disputat nici precedenta partida amicala, cu Spania, din 17 noiembrie 2015, tot la Bruxelles. Motivul: cu patru zile inainte avusese loc atentatul de la Paris!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger