AcasăRecomandariVocea fanilor s-a facut auzita la meciul cu Turcia: Piti, demisia! Sa...

Vocea fanilor s-a facut auzita la meciul cu Turcia: Piti, demisia! Sa vina Reghe!

Nu intr-atat esecul, cat maniera in care echipa nationala a abordat partida cu Turcia i-a scos din sarite pe fani. La finalul jocului, 45.000 de suporteri au scandat „Demisia”, numele stelistului Laurentiu Reghecampf fiind pe buzele tuturor microbistilor.

Victor Piturca nu mai este o solutie viabila pentru viitorul echipei nationale
Laurentiu Reghecampf si-a demonstrat valoarea din primul sezon pe banca Stelei

„Daca la turci se poate si uite ce rezultate au…!”, a fost fraza serii pe „Arena Nationala”, majoritatea spectatorilor gandindu-se la trecerea lui Laurentiu Reghecampf si pe banca tehnica a echipei nationale. In paralel cu munca de la Steaua, asa cum procedeaza Fatih Terim (si la Galatasaray, si la prima reprezentativa), „Reghe” s-ar ocupa si de reconstructia „nationalei”, atat de necesara dupa esecul de marti seara.

Rabufnirea fanilor la adresa lui Victor Piturca nu este ceva nou, selectionerul pierzand de multa vreme sprijinul publicului. I se reproseaza in primul rand incapatanarea cu care pune mai presus de interesul echipei propriile ambitii personale, vezi neconvocarile lui Mutu si Sapunaru (jucatori cu care este certat) ori insistenta cu care-l propulseaza in circuitul nationalei pe „tanarul” Ovidiu Hoban (31 de ani).

Dar cu Mutu ce-ai avut?

Cele trei, patru ocazii create in repriza a doua a meciului cu Turcia puteau avea alta finalizare daca pe teren era Adrian Mutu. Desi nu o recunoaste, Victor Piturca stie si el lucrul acesta, constient ca valoarea si experienta „Briliantului” ar fi adus un plus in jocul Romaniei. Din fata televizorului, Emerich Ienei, fost castigator al CCE, a observat impotenta atacului „nationalei”: „Trebuie sa gasim atacantul care sa bage mingea in poarta. In aceste conditii, eu cred ca avem nevoie pe finalul acestei campanii de calificare de serviciile lui Adrian Mutu. Avem nevoie de experienta lui, deoarece ati vazut si voi cat ne-am chinuit in a doua repriza cu Turcia, pe faza de atac, cu Bogdan Stancu si Gigel Bucur. Stiu ca suna ciudat, dar Piti trebuie sa-l monitorizeze atent pe Adrian in perioada urmatoare, mai ales ca atacantul nostru nu si-a anuntat retragerea de la echipa nationala”.

„Jucatorii sunt de vina”

Sentinta a dat-o chiar selectionerul Victor Piturca, incapabil sa-si asume raspunderea pentru greselile comise inainte si in timpul meciului cu Turcia. „S-a gresit mult, e clar! Chiriches a gresit la primul gol, iar Pintilii a jucat mai prost decat o face de obicei. La fel si Hoban, a dat multe pase la adversar. Asteptam foarte multe si de la Adi Popa, dar se pare ca l-a depasit miza jocului. Nu inteleg nici de ce Maxim a ales niste pase complicate, cu calcaiul, cand nu era timpul pentru asa ceva. In plus, multi jucatori nu au fost pregatiti fizic”, a precizat Piturca.

Piei, Satana: blat la Ungaria – Estonia!

Fara sa se uite la meciul de la Budapesta, selectionerul Romaniei si-a permis sa lanseze o ipoteza socanta: blat intre Ungaria si Estonia! Scorul 5-1 l-a pus pe ganduri pe Victor Piturca: „Mi se pare incredibil ca Ungaria a batut Estonia de o maniera categorica. Mi se pare cel putin ciudat. Dar, acestea sunt ciudateniile fotbalului”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
566 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger