AcasăSPORTVladimir Klitschko l-a macelarit pe rusul Alexander Povetkin

Vladimir Klitschko l-a macelarit pe rusul Alexander Povetkin

La 37 de ani si jumatate, ucraineanul Vladimir Klitschko a demonstrat, inca o data, ca ramane regele categoriei grea, in box, dupa ce l-a batut mar pe rusul Alexander Povetkin chiar pe terenul acestuia.

Peste 15.000 de rusi galagiosi au incercat sa puna presiune pe Klitschko, dar diferenta de talie si de experienta a fost uriasa, ucraineanul trimitandu-si rivalul de mai multe ori la podea inainte de a obtine o victorie cat se poate de clara la decizie.

Cu 10 centimetri mai scund decat Klitschko, Povetkin a reusit rareori sa se apropie de ucrainean si a incheiat meciul in mare dificultate mai ales din cauza numeroaselor lovituri de stanga incasate in plina figura.

A fost a 61-a victorie obtinuta de Vladimir Klitschko, din 64 de confruntari. Ucraineanul nu a mai pierdut din aprilie 2004 si isi pastreaza cele patru centuri de campion la categoria grea (WBA, IBF, WBO si IBO). Povetkin (34 de ani) a suferit prima infrangere in cariera. Rusul are 26 de victorii si 18 victorii obtinute prin knock-out, insa adversarii au fost, in majoritate, unii de nivel modest.

In gala de sambata seara, de la Moscova, a luptat si romanul Iulian Ilie. Stabilit de aproape un deceniu in Italia, la Rimini, Ilie a suferit a saptea infrangere in boxul profesionist, din 29 de meciuri disputate.

Romanul a fost invins, prin knock-out in repriza a 10-a, de rusul Rakhim Chakhiev, dupa un meci dominat clar de favoritul publicului, care l-a mai trimis de doua ori pe Ilie la podea inainte de a pune capat disputei.

author avatar
Cristi Ionita
532 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger