AcasăSPORTViorel Duru cere falimentul cluburilor din Liga 1!

Viorel Duru cere falimentul cluburilor din Liga 1!

Viorel Duru vrea sa vada cluburile in faliment

Considerat „calaul” multor cluburi din Romania, Viorel Duru revine cu o propunere menita sa-i bage din nou in spaima pe multi patroni din fotbal.

Viorel Duru vrea sa vada cluburile in faliment

In calitate de director al Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Duru sustine ca problemele cu care se confrunta cluburile din Liga 1 au o singura rezolvare: declararea starii de faliment! Nici macar insolventa, Viorele?
Acum doi ani am facut o analiza si cluburile aveau datorii de 50 de milioane de euro. Acum, sunt mai mult decat duble, depasesc 100 de milioane de euro. Totul a inceput din cauza salariilor prea mari. Am intalnit situatii in care, la un club, salariile depaseau 100% din venituri, iar FIFA recomanda sa fie de maximum 60%. Solutia mea ar fi ca toate cluburile sa isi declare falimentul si sa o ia de la zero. Doar asa putem construi ceva cinstit”, afirma Viorel Duru. Pe viitor, cluburile din Liga 1 nu vor mai fi retrogradate daca nu indeplinesc criteriile de licentiere, sanctiunile urmand a fi mult mai blande, dupa cum sustine Duru: „Din sezonul viitor, cluburile nu vor mai fi retrogradate, ci doar sanctionate, cu amenda si cu depunctare. Criteriile pentru licentiere sunt cinci – cel sportiv, de infrastructura, de personal, juridic si cel financiar. Daca primele patru nu sunt indeplinite, clubul primeste o amenda intre 5.000 si 50.000 de lei. Daca nu este indeplinit criteriul financiar, atunci clubul este penalizat cu 3 – 12 puncte depunctare”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger