AcasăSPORTVictoriosi dupa cea mai terifianta zi din viata lor: Cei 8 care...

Victoriosi dupa cea mai terifianta zi din viata lor: Cei 8 care au speriat Justitia

Instanta suprema a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, luni, sa trimita „Dosarul transferurilor” pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti. Este vorba despre aceeasi instanta care, in noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare pentru toti inculpatii din dosar.

Ioan Becali, George Copos, Cristi Borcea, Victor Becali, Jean Padureanu, Gigi Netoiu, Mihai Stoica, Gica Popescu

Judecatoarele Corina Jijiie si Lucia Rog au admis recursurile facute de Gica Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan si Victor Becali, Jean Padureanu si Gigi Netoiu si au desfiintat „in totalitate” decizia prin care acestia au fost condamnati de Curtea de Apel Bucuresti, in 12 noiembrie 2012. Al treilea judecator din completul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie implicat in „Dosarul transferurilor”, Lavinia Lefterache, a hotarat ca „actiunile penale din prezenta cauza si vinovatia se evalueaza distinct pentru fiecare din inculpati” si a apreciat, in opinie separata, ca trebuie admise recursul DNA cu privire la Jean Padureanu si Gica Popescu. Judecatoarea Lefterache a opinat in favoarea casarii sentintei Curtii de Apel Bucuresti cu privire la cei doi si a pronuntarii unei solutii de incetare a procesului penal impotriva lor, ca urmare a acoperirii integrale a prejudiciului. In urma deciziei definitive a instantei supreme, dosarul va fi retrimis la Curtea de Apel Bucuresti, care trebuie sa rejudece in limitele exprimate de cei doi judecatori care au format decizia majoritara.

Nu exista pericolul prescrierii faptelor

Sub protectia anonimatului, un procuror a explicat, luni, pentru „Prosport”, ca in „Dosarul transferurilor” urmeaza minimum inca doi ani de procese, la Curtea de Apel Bucuresti si apoi din nou la ICCJ. Totodata, in acest interval nu se pot prescrie faptele de care sunt acuzati cei opt oameni de fotbal: „Noul complet  poate da orice decizie, de la achitare, la marirea pedepselor sau schimbarea modalitatii de executie pentru o parte dintre inculpati. Ma astept ca abia in mai 2014 sa existe un verdict la Curtea de Apel si, probabil, undeva prin 2015 se va ajunge la Inalta Curte, unde se va finaliza dosarul”. Potrivit procurorului, „la inselaciune cu consecinte grave, unde pedeapsa maxima este de 20 de ani, prescriptia se face dupa 15 ani”.

Cand filajul SRI seamana cu arestul la domiciliu

Ca sa preintampine un nou caz Gigi Becali – finantatorul Stelei fiind obisnuit sa fuga din tara in zilele cand are proces -, serviciile secrete au decis sa supravegheze locuintele tuturor celor opt inculpati din „Dosarul transferurilor”. Duminica, resedintele familiilor Becali, Copos sau Borcea au fost atent monitorizate de agenti sub acoperire, „de parca ar fi arestati la domiciliu, sa nu cumva sa plece astia pe undeva”, dupa cum s-a destainuit un personaj din fotbal.

Copos – lacrimi si vaicareli

Omul de afaceri George Copos a aflat verdictul la Tribunalul Bucuresti, acolo unde era prezent pentru un nou termen din „Dosarul Loteria”, in care este primul nume pe lista acuzatilor. Extrem de emotionat, Copos a izbucnit in plans cand i s-a transmis ca ICCJ a intors cazul la Curtea de Apel. Ulterior, patronul clubului Rapid si-a pregatit vocea pentru urmatoarea afirmatie: „Suntem haituiti, asta este viata, imi duc aceasta soarta”.

Decizia in „Dosarul Loteria” a fost amanata pentru 14 iunie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger