AcasăSPORTVictorie FABULOASA! Simona Halep a decapitat-o pe numarul 4 mondial

Victorie FABULOASA! Simona Halep a decapitat-o pe numarul 4 mondial

Simona Halep a obtinut, marti seara, una dintre cele mai importante victorii din istoria recenta a tenisului feminin romanesc.

Ajunsa pe tabloul principal al turneului feminin de tenis de la Roma dupa ce a trecut prin infernul calificarilor, Simona Halep s-a calificat in turul al treilea dupa o victorie magistrala obtinuta impotriva polonezei Agnieska Radwanska, locul 4 mondial.

Poloneza a inceput mai bine meciul si a dictat ritmul in primul set, pe care l-a castigat la tie-break.

Intrerupt pentru cateva minute din cauza conditiilor meteo nefavorabile, jocul s-a reluat si Simona a trecut la timona, romanca noastra dominand copios urmatoarele doua seturi.

In cele din urma, Simona s-a impus, cu 6-7, 6-1, 6-2, obtinand prima victorie din istorie impotriva polonezei. Radwanska o spulberase de trei ori pe romanca pana acum (6-1, 6-2 la Australian Open, in 2011, 7-5, 6-0 la Bruxelles, anul trecut, si 6-3, 6-1, la Auckland, anul acesta).

Simona a jucat fantastic si in primul tur de la Roma, spulberand-o pe rusoaica Svetlana Kuznetova, o alta jucatoare de top, scor 6-1, 6-1.

Pana acum, Simona si-a asigurat 125 de puncte WTA si aproape 20.000 de euro. Mai mult, ea are si un culoar favorabil, urmand sa dea piept, in optimi, cel mai probabil cu italianca Roberta Vinci.

author avatar
Cristi Ionita
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger