AcasăSPORTVictorie cu Danemarca si merge la Rio!

Victorie cu Danemarca si merge la Rio!

De forma Cristinei Neagu depinde calificarea Romaniei la J.O.

Dupa un excelent turneu de Campionat Mondial, de unde s-au intors medaliate cu bronz, handbalistele noastre revin in acest weekend pe taram danez.

De forma Cristinei Neagu depinde calificarea Romaniei la J.O.

Si tot la Aarhus, oras care va gazdui turneul preolimpic de calificare la Rio, cu patru echipe la start: Danemarca, Romania, Muntenegru si Uruguay.
Fost presedinte al FR Handbal, Cristian Gatu si-a facut calculele pentru aceste meciuri: „Vineri e cel mai important joc, cel cu Danemarca, dupa care vine un meci de recreere, cu Uruguayul, si apoi urmeaza Muntenegru, partida care poate sa fie determinanta. Insa, daca le batem pe daneze, iar ele pierd si cu Muntenegru, atunci nu mai conteaza ultimul meci, de duminica. E greu de apreciat ce va fi, pentru ca cele trei echipe sunt echilibrate si, trebuie sa recunoastem, Danemarca beneficiaza de avantajul terenului. Insa, dupa cum le vad pe fete ca se misca, nu conteaza acest miniavantaj”. Fostul campion mondial a remarcat importanta acestui turneu preolimpic: „E un moment delicat, nu numai pentru handbalul romanesc, ci si pentru sportul romanesc. Ganditi-va ca numai prin calificarea echipei de handbal la Jocurile Olimpice s-ar mai adauga 20 de persoane in delegatia Romania, care si asa este una redusa”.
Vineri, in prima zi a turneului, vor avea loc meciurile Uruguay – Muntenegru si Danemarca – Romania (ora 20.00/ Digi Sport 2). Sambata sunt programate intalnirile Romania – Uruguay (ora 18.45) si Danemarca – Muntenegru, iar duminica vor fi ultimele partide, Muntenegru – Romania (ora 18.45) si Danemarca – Uruguay. Se califica la J.O. primele doua clasate.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger