AcasăSPORTVictor Piturca este categoric: "Indiferent cu cine picam, avem sansa a doua"

Victor Piturca este categoric: „Indiferent cu cine picam, avem sansa a doua”

Victor Piturca nu isi face iluzii inaintea barajului

La finalul meciului cu Estonia, selectionerul Victor Piturca a recunoscut ca echipa nationala nu porneste favorita in „dubla” de la baraj, indiferent de adversarul pe care-l va intalni.

Victor Piturca nu isi face iluzii inaintea barajului

„Suntem fericiti, am ajuns la baraj, credem in sansa noastra. Vom vedea ce ne vor harazi sortii, dar cu siguranta plecam cu sansa a doua. Sa fim realisti, nu inseamna foarte mult daca am ajuns la baraj”, a declarat Victor Piturca dupa jocul de pe „Arena Nationala”.

Asadar, opt reprezentative vor lua parte la barajul de calificare pentru Cupa Mondiala. Alaturi de Franta, Suedia si Islanda, Romania face parte din urna a doua, statut de cap de serie urmand a avea Croatia, Portugalia, Ucraina si Grecia. Tragerea la sorti va avea loc luni, primul meci fiind programat pe 15 noiembrie, la Bucuresti, iar returul patru zile mai tarziu, in deplasare. Daca Portugalia lui Cristiano Ronaldo nici nu mai are nevoie de prezentare, asupra celorlalte trei merita sa ne indreptam atentia.

Grecia pare cel mai accesibil adversar, desi defensiva elena – extraordinar de puternica – inca da frisoane multor echipe de pe continent; cu Fernando Santos la timona, grecii au castigat cinci meciuri (!) cu scorul de 1-0. De remarcat ca, in 2009, elenii au trecut de Ucraina (0-0 la Atena si 1-0 la Donetk) in barajul pentru „mondialul” sud-african!

Croatia sta in primul rand in sclipirile super-vedetelor Mandzukici (golgeterul lui Bayern Munchen) si Modrici (titular la Real Madrid). Mai degraba decat forta de joc inspaimanta returul de la Zagreb, care cu siguranta se va disputa intr-o atmosfera incendiara. Surprinzator, marti noapte, dupa 0-2 cu Scotia, in deplasare, la conferinta de presa, selectionerul Igor Stimac si-a anuntat demisia: „O infrangere dura. Mi-am prezentat demisia presedintelui Federatiei Croate. Nu conteaza ca jucam play-off-ul. Daca nu au incredere in ceea ce fac eu, au sansa de a ma inlocui acum. Au fost multi impotriva mea de la inceput”.

Ucraina este binecunoscuta de Mircea Lucescu, iar avertismentul tehnicianului de la Sahtior trebuie serios luat in seama. Nu in ultimul rand, trebuie remarcat ca trupa lui Mihail Fomenko a scos doua remize cu Anglia, iar pe teren propriu are un singur esec, cu Muntenegru, primind doar patru goluri in toate meciurile din preliminarii.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger