AcasăSPORTVicepresedinte FIFA, incarcerat la Montevideo

Vicepresedinte FIFA, incarcerat la Montevideo

Eugenio Figueredo ar putea povesti procurorilor detalii interesante despre colaborarea cu seful sau, Sepp Blatter

Uruguayanul Eugenio Figueredo, fost conducator al Conmebol si vicepresedinte al FIFA, extradat din Elvetia in cazul de coruptie care a lovit fotbalul mondial, a fost inculpat si incarcerat la Montevideo.

Eugenio Figueredo ar putea povesti procurorilor detalii interesante despre colaborarea cu seful sau, Sepp Blatter

Figueredo este acuzat de frauda si spalare de bani. In varsta de 83 de ani, fostul oficial al FIFA va sta in arest pe intreaga durata a procesului sau, au decis magistrati din Montevideo, care inca n-au decis daca va fi vorba despre arest la domiciliu sau un penitenciar de maxima siguranta. Retinut in luna mai la Zurich, alaturi de alti inalti responsabili din fotbalul mondial, Eugenio Figueredo ar fi primit milioane de dolari mita pentru acordarea unor drepturi de televizare. Uruguayanul risca o condamnare de la doi pana la 15 ani de inchisoare, insa, fiind in varsta si cu o sanatate precara, ar putea obtine in cazul condamnarii ispasirea pedepsei la domiciliu, sub control judiciar.
Conform procurorului general al Uruguayului, Juan Gomez, declaratiile date de Eugenio Figueredo in fata justitiei demonstreaza clar ca „a primit mari sume de bani conform unor stratageme puse la punct de membrii ai Conmebol, cu obiectivul de a mentine o forma mascata de coruptie. In calitate de presedinte al acestui for, el a cautat sa legalizeze banii distribuiti cu usurinta prin intermediul unei retele de coruptie care a lovit fotbalul sud-american si a persistat timp de decenii”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger