AcasăSPORTVettel si Webber au papat 245 de milioane de euro in 2011

Vettel si Webber au papat 245 de milioane de euro in 2011

Webber si Vettel au stat pe o caruta de bani anul trecut

Cu trei zile inainte de Grand Prix-ul Indiei, directorul tehnic al echipei Red Bull Racing, campioana en-titre la constructori, a precizat ca gruparea austriaca a avut un buget de 245 de milioane de euro in sezonul 2011.

Webber si Vettel au stat pe o caruta de bani anul trecut

Red Bull Racing a pus stapanire, in doi ani (2010-2011), pe Campionatul Mondial de Formula 1, dar se pare ca austriecii au avut si spate, pilotii Sebastian Vettel (campion mondial in 2010 si 2011) si Mark Webber beneficiind, de departe, de cel mai mare buget din circuit.

Daca in 2010, Red Bull Racing a pus la bataie 200 de milioane de euro, iar Vettel a castigat titlul cu patru puncte avans in fata lui Fernando Alonso, anul trecut, austriecii au mizat pe 245 de milioane de euro, iar neamtul s-a distrat cu adversarii sai, punand nu mai putin de 122 de puncte intre el si Jenson Button, principalul urmaritor. Comparativ, doar McLaren Mercedes si Ferrari au reusit, anul trecut, sa se apropiere de bariera celor 200 de milioane de euro ca buget, in timp ce echipe cu prestigiu precum Mercedes GP, Lotus Renault sau Williams abia au reusit sa adune in jur de 100 de milioane de euro fiecare. Si cum anul acesta, cu patru etape inainte de finalul sezonului, Vettel este lider in clasamentul general al pilotilor, iar Red Bull Racing face senzatie in ierarhia constructorilor, nu putem trage decat o singura concluzie: austriecii au avut, din nou, cel mai mare buget din circuit.

author avatar
Cristi Ionita
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger