AcasăSPORTVettel, sah lui Alonso

Vettel, sah lui Alonso

Vettel este aproape sa devina campion mondial pentru al treilea an la rand

Germanul Sebastian Vettel, de la Red Bull Renault, a castigat, ieri, Grand Prix-ul de Formula 1 al Coreei de Sud si a urcat pe primul loc in clasamentul general al pilotilor, cu numai patru etape inainte de finalul sezonului.

Vettel este aproape sa devina campion mondial pentru al treilea an la rand

Plecat din pozitia a doua a grilei de start, Vettel a profitat din plin de culoarul favorabil facut de coechipierul sau, australianul Mark Webber, care i-a tinut pe rivali la distanta, si si-a trecut in cont a treia victorie la rand, toate obtinute pe taram asiatic (Singapore, Japonia, Coreea de Sud).

Gratie succesului de la Yeongnam, dar si a pasului gresit facut de spaniolul Fernando Alonso, de la Ferrari, doar locul al treilea in Coreea, Vettel este noul lider mondial din Formula 1. Neamtul are 215 puncte, cu sase mai mult decat iberic, si mai are de trecut patru examene (India 28 octombrie, Abu Dhabi 4 noiembrie, SUA 18 noiembrie si Brazilia 25 noiembrie) pana sa-si treaca in cont al treilea titlu mondial consecutiv. Dupa cum ne-am obisnuit, nici cursa din Coreea nu a fost lipsita de incidenta. Britanicul Jenson Button, de la McLaren, a fost obligat sa abandoneze inca din primul tur, dupa ce a fost lovit in plin de japonezul Kamui Kobayashi, de la Sauber, dupa ce, cu doua viraje mai inainte, a fost ratat la mustata de mexicanul Sergio Perez, celalalt pilot de la Sauber. La finalul cursei, Button i-a acuzat pe cei doi piloti ca sunt „cei mai haotici din intreg circuitul”. Interesant este ca, din 2013, Button si Perez vor fi coechipieri la McLaren.

author avatar
Cristi Ionita
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger