AcasăSPORTVettel a castigat Grand Prix-ul Indiei si este aproape campion mondial

Vettel a castigat Grand Prix-ul Indiei si este aproape campion mondial

Vettel se apropie de cel de-al treilea titlu consecutiv in F1

Grand Prix-ul Indiei, disputat ieri, a demonstrat ca germanul Sebastian Vettel ramane un specialist al curselor asiatice, acesta trecandu-si in cont a patra victorie consecutiva continentala.

Vettel se apropie de cel de-al treilea titlu consecutiv in F1

Plecat din pole-position, pilotul lui Red Bull Racing a avut un start fulminant si s-a distantat rapid de spaniolul Fernando Alonso, de la Ferrari, rivalul sau in lupta pentru titlu. Profitand de suportul australianului Mark Webber, care s-a interpus intre lider si Alonso, Vettel a pus secunda peste secunda intre el si iberic si l-a lasat pe pilotul de la Ferrari sa se bata doar pentru locul al doilea, pozitie pe care in final si-a si adjudecat-o.

Desi campionul mondial en-titre a luat piciorul de pe acceleratie pe final, Alonso nu a mai reusit sa-l prinda din urma si a terminat cursa pe locul al doilea, podiumul fiind completat de Webber. In urma acestei victorii, a patra consecutiva obtinuta in Asia (dupa Singapore, Japonia si Coreea de Sud), Vettel a ajuns la 240 de puncte in clasamentul general si are 13 puncte in fata lui Alonso, singurul care il mai poate impiedica sa-si treaca in cont al treilea titlu consecutiv. Pe langa avantajul din clasament, Vettel poate profita si de faptul ca urmatoarea cursa va avea loc tot in Asia, Grand Prix-ul din Abu Dhabi urmand a se desfasura pe „Yas Marina Circuit”, pe 4 noiembrie. La constructori situatia este aproape clara, Red Bull avand 91 de puncte in fata celor de la Ferrari, cu numai trei etape inainte de finalul sezonului.

author avatar
Cristi Ionita
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger