AcasăSPORTVanzarea stadionului Wembley „nu este o tradare”

Vanzarea stadionului Wembley „nu este o tradare”

Oferta de 600 de milioane de lire sterline pentru cumpararea emblematicei arene din Londra starneste polemici in Federatia engleza de fotbal

Sunt declaratiile directorului general al Federatiei engleze de fotbal (FA), Martin Glenn, care considera ca intentia de a vinde emblematica arena din Londra miliardarului Shahid Khan ar aduce numeroase beneficii.

Oferta de 600 de milioane de lire sterline pentru cumpararea emblematicei arene din Londra starneste polemici in Federatia engleza de fotbal

„Sa primim o oferta pentru Wembley nu constituie o tradare. „Nu este vorba de a vinde sufletul sportului nostru sau de un act disperat. Noi nu avem nevoie sa vindem Wembley-ul sau sa folosim formule soc. Ceea ce avem in fata noastra este doar o oportunitate de a beneficia de o suma fara precedent pe care sa o investim in fotbalul amator. Este o sansa de a face FA mai profitabila si de a creste investitiile”, a spus Glenn la o reuniune a Consiliului FA desfasurata pe Wembley. Shahid Khan, proprietar al echipei de fotbal american Jaguars Jacksonville, din NFL, si al echipei de fotbal Fulham, nou-promovata in prima liga engleza, a facut o oferta de 600 milioane lire sterline pentru a cumpara stadionul de 90.000 de locuri, un pret pe care responsabilul FA il considera ca fiind “cel al pietii” pentru o astfel de constructie, mai ales ca Wembley are numeroase garantii in caz de vanzare, in special in privinta numelui stadionului si a optiunilor de revanzare pana in 2057, operatiuni in care FA a primit consiliere din partea bancii Rotschild.

Martin Glenn directorul general FA

Totusi, Martin Glenn nu a reusit sa calmeze spiritele in federatie, Brian Adshead il contrazice: „Noi trebuie sa ramanem proprietarii stadionului. Noi nu ne dorim deloc sa-l vindem. Putem continua sa gasim bani pentru fotbal pastrand in totalitate Wembley-ul”. Wembley si-a redeschis portile in 2007 dupa sapte ani de lucrari si un cost total de 757 milioane lire sterline (864 milioane euro) si continua sa gazduiasca meciurile echipei Angliei, precum si semifinalele si finala Cupei Angliei, in fiecare an.

author avatar
Bogdan Borcea
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger