Vanatorul de puncte

Astafei marcheaza unicol gol al meciului cu Vaslui

Duminica, pe o ploicica de care agricultorii aveau nevoie in urma cu vreo luna, destribuitorii de gaze scumpite cu 5% si-au recoltat trei puncte din hambarul formatiei latifundiarului moldovean Adrian Porumboiu, stricandu-i boierului postrevolutionar calculele facute in legatura cu clasamentul primei ligi.

Astafei marcheaza unicol gol al meciului cu Vaslui

La vremea cand arbitra meciurile din prima divizie comunista, fostul „cavaler in negru” nu poseda nici macar un metru patrat de pamant si nici nu se gandea ca va ajunge sa finanteze o echipa de fotbal. Dar, odata cu schimbarea regimului, vasluianul si-a agatat fluierul in cui si s-a reprofilat pe fluieratul din deste pe intinsele campii manoase ale Moldovei. Si, daca inspiratia lui a dat roade, s-a gandit omul ca, decat sa arunce banii pe te miri ce, mai bine isi croieste o echipa de fotbal care, prin jocurile ei, sa-i fie un fel de balsam pus pe rana produsa de stresul zilnic, iscat, ca oricarui milionar, de grijile bogatiei in capitalismul salbatic! Dar nu toate in viata ies precum vrei. Geaba a cumparat Porumboiu jucatori de peste tari si mari si de prin campionatul ponto-carpatin, fiindca nazurosii copii ai zeului care a innebunit lumea, in loc sa joace fotbal, bat hora pe loc, provocandu-i prin indolenta lor dureri de cap, albindu-i parul de pe scalpul si-asa parasit in parte de podoaba ce cu ani in urma punea la munca sustinuta lucratorii din breasla frizerilor. Ultima suparare, care i-a argintat definiv ultimele fire ramase, a trait-o la Medias, unde trupa cu care nazuieste sa cucereasca reduta in care sta pitit primul loc al campionatului Ligii lui Mitica din Balcesti s-a flescait, din ea ramanand doar numele si canadiana imprimata cu literele SCVS purtata cu mandrie de matusalemicul antrenorur Hizo, zis Dulaul fara dinti. Cine este autorul acestei infrangeri? Un profesor de aritmetica, Cristi Pustai, un tip calm si cu gandul la tabla inmultirii, un vanator de puncte care, din motive ascunse, le creeaza indispozitii mai cu seama „granzilor” din fotbalul romanesc, carora ori le-a administrat o infrangere, ori le-a anulat dorinta de victorie, aratandu-le egalitatea de pe tabela de marcaj. Asa s-a intamplat in ultima zi a saptamanii, cand Mediasul a invins Vasluiul cu 1-0, inghetandu-l pe locul 4, la zece puncte de prima clasata, Steaua, care a doua zi a realizat un scor (4-0) ce o tine agatata de primul loc.

Apropo de echipa din Ghencea, ar mai fi de spus ca distinsul „lord” Jean Padureanu, venit la Bucuresti cu formatia sa, Gloria Bistrita, sa joace cu trupa lui Reghecampf, a avut ghinionul sa primeasca pe malurile Dambovitei doua batai. Prima, pe scara blocului unde adasta cand paraseste taramul Lechintei, de la un vagabond care l-a pocnit, umflandu-i ochii, cu gand sa-i fure borseta despre care credea ca-i doldora de carboave, iar a doua, bataia primita de la „mieluseii” lui Becali, care i-au facut harcea-parcea trupa luata de suflet si tinuta la san din vremuri preistorice. Ca urmare a celor doua intamplari din care nea Jean a iesit botit, Gigi din Pipera a exultat, pe cand lacomul agresor s-a ales cu praful de pe toba, fiindca in borseta furata nu se aflau decat un pasaport expirat, tinut de posesorul lui pentru a-si arata cu mandrie vizele luate din intreaga lume in multele peregrinari fotbalistice, si niste hartii mazgalite de talentatul – in ale desenului – sau stranepot!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger