AcasăSPORTVan Gaal, bagat in ceata inainte de meciul cu Romania: Ce naiba...

Van Gaal, bagat in ceata inainte de meciul cu Romania: Ce naiba fac astia?!

Inaintea meciului de vineri, cu Andorra, antrenorul Olandei stabilise inclusiv tactica pentru meciul de la Bucuresti, dar evolutia tricolorilor la Istanbul i-a dat planurile peste cap selectionerului Louis van Gaal.

Van Gaal se sfatuieste cu cel mai experimentat elev al sau, Rafael van der Vart

Vinerea trecuta, in fata celui mai slab adversar din grupa D, Van Gaal a tinut sa aiba pe teren o formula … ultradefensiva. Firesc, jurnalistii batavi s-au mirat, neintelegand de ce selectionerul a ales, in fata codasei Andorra, o formula cu doi inchizatori. Antrenorul a explicat dupa meci ca a gandit acest modul in pregatirea partidei derby cu Romania, de la Bucuresti, insa planurile lui Van Gaal s-au dus pe Apa Sambetei din pricina evolutiei tricolorilor la Istanbul.

Sedinta de vizionare a urmatorului adversar l-a paralizat pe antrenorul Olandei. El a vazut tactica aplicata de Piturca in victoria cu 1-0 de pe „Sükrü Saracoğlu” si a inteles ca trebuie sa regandeasca strategia. Astfel, la ultimele antrenamente inaintea plecarii spre Bucuresti, Van Gaal a decis sa joace cu un singur inchizator, semn ca va ataca din primul minut pe „National Arena”. Adversarul sau, Victor Piturca, tine sub cheie planificarea meciului cu Olanda, jucatorii avand interzis in a da orice fel de declaratii legate de tactica. „Nu avem voie sa vorbim despre cum vrem sa abordam meciul. Ar putea fi ziaristi olandezi in sala, care sa ne desconspire planurile”, a  declarat, ieri, atacantul Ciprian Marica. In tot acest timp, presa din „Tara Lalelelor” considera ca Louis van Gaal incepe sa semene din ce in ce mai mult cu predecesorul sau, Bert van Marwijk, care a fost aspru criticat din cauza faptului ca suprima spectacolul in favoarea rezultatului, avand in vedere valoarea echipei pe care o conducea.

author avatar
Sebastian Stan
631 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger