AcasăSPORTUsain Bolt poate lipsi de la Olimpiada de la Rio!

Usain Bolt poate lipsi de la Olimpiada de la Rio!

Usain Bolt detine recordul mondial pe suta de metri

Ceea ce la inceput parea imposibil, tinde sa devina realitate in urmatoarele zile: Usain Bolt ar putea fi interzis atat la Campionatele Mondiale de Atletism, de la Moscova, cat si la Jocurile Olimpice de Vara, din 2016, de la Rio de Janeiro.

Usain Bolt detine recordul mondial pe suta de metri

Intreaga poveste pleaca de la refuzul Agentiei Jamaicane Antidoping (JADCO) de a se supune unui ordin venit de la WADA (Agentia Mondiala Antidoping). Concret, dupa depistarea si suspendarea pentru dopaj a atletilor jamaicani Asafa Powell si Sherone Simpson, WADA a chemat la raport Agentia Jamaicana, insa forul subordonat din America Centrala refuza sa dea explicatii, anuntand ca abia in 2014 are timp de asa ceva! Fost sef al Agentiei Jamaicane Antidoping, Anne Shirley a scapat porumbelul, afirmand ca s-a efectuat un singur control inainte de Jocurile Olimpice de la Londra, din vara trecuta. John Fahey, presedinte WADA, i-a anuntat pe jamaicani ca risca excluderea de la toate competitiile majore de atletism, adica „mondialul” de la Moscova (decembrie) si Olimpiada din 2016! „Situatia actuala este inacceptabila, iar WADA n-are de gand s-o lase mai moale la sugestia lor. Sa sugerezi ca nu esti gata sa te intalnesti cu noi, ca sa vorbesti despre o problema atat de grava, inainte de anul viitor, este total inacceptabil pentru mine si vom actiona corespunzator in scurt timp”, a declarat Fahey pentru „The Telegrapf”.

Afectat de acest razboi este in primul rand Usain Bolt, regele neincoronat al sprintului si cel mai cunoscut atlet al planetei, care se poate trezi in imposibilitatea de a-si apara titlurile olimpice.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger