AcasăSPORTUruguay, „forta colectiva”

Uruguay, „forta colectiva”

SAMARA, RUSSIA - JUNE 25, 2018: Uruguay's football players celebrate a goal in a First Stage Group A football match between Uruguay and Russia at Samara Arena at FIFA World Cup Russia 2018. Valery Sharifulin/TASS (Photo by Valery SharifulinTASS via Getty Images)

Spectacol pe stadionul Fist din Soci, reprezentativa Uruguayului si-a pastrat statutul de favorita invingand  nationala Portugaliei, campioana europeana, cu scorul de 2-1 (1-0). Cristiano Ronaldo isi face si el bagajele, impreuna cu Messi, eliminat la randul sau dupa ce Argentina a pierdut partida cu Franta, scor 4-3.

Fosta campioana mondiala (1930, 1950) a castigat gratie ”dublei” lui Edinson Cavani (7, 62), desemnat jucatorul meciului,  in timp ce pentru lusitani a inscris Pepe (55). Oscar Tabarez, selectionerul “celestilor” a vorbit despe forta colectiva a Uruguayului, dar si despre Franta, adversara din sferturi a echipei sale: „Ceea ce a facut diferenta a fost implicarea ce nu poate fi masurata a tuturor jucatorilor nostri.

Mondialul din Rusia ultimul din cariera sa

Asta face parte din fotbalul conceput de noi. Sunt foarte fericit, noi ne-am pregatit pentru asta. Ca intotdeauna, retin forta noastra colectiva”.(…)

Tot celeştii au fost mai periculoşi

„Cred ca punctul forte al Frantei sunt cei doi atacanti ai sai, Griezmann si Mbappe, care au o viteza extraordinara si incearca sa profite de ea prin aceste curse ce le sunt specifice. E greu daca lasi spatii Frantei. Vom incerca insa sa facem ce putem si cred ca putem multe.” Uruguay va intalni selectionata Frantei, in primul meci din sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Rusia, vineri, 6 iulie, de la ora 17.00 la Nijnii Novgorod.

Tot “celestii” au fost mai periculosi

Deschamps dupa victoria cu Argentina: a fost un meci mare !

Mbappe şi a<br >calificat ţara în<br >sferturile Cupei<br >Mondiale

Argentina a fost eliminata de Franta, meciul s-a terminat cu scorul de 4-3 pentru europeni, in timp ce Messi s-a remarcat doar prin doua pase de gol, la reusitele lui Mercado si Aguero. “Les Bleus” s-au impus impus la capatul unui meci spectaculos, cu rasturnari de scor, prin golurile marcate de Antoine Griezmann (13 – penalty), Benjamin Pavard (57) si Kylian Mbappe (64, 68), in timp ce pentru vicecampioana mondiala au inscris Angel Di Maria (41), Gabriel Mercado (48) si Sergio Aguero (90+3). „A fost un mare afis, a fost un meci mare. Au existat greseli, inevitabil. Noi am fost intr-o situatie proasta cand eram condusi cu 2-1, dar am stiut sa facem ce trebuia. Chiar daca noi am comis si greseli, i-am facut pe argentinieni sa sufere mult”, a spus Deschamps, selectionerul cu cele mai multe meciuri pe banca echipei Frantei, cu 80 de partide. La rindul sau, Kylian Mbappe a spus ca Franta a reusit „un meci plin”, dupa golurile reusite impotriva Argentinei, atacantul de 19 ani a fost felicitat si de Pele, care i-a urat noroc in celelalte meciuri, insa „mai putin cu Brazilia”.

Mbappe si-a calificat tara in sferturile Cupei Mondiale

Ronaldo: nu e momentul sa  vorbesc despre viitor

Dupa ce a parasit turneul in acelasi timp ca marele sau rival
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo (33 de ani) a dat senzatia ca s-ar putea retrage din nationala, prin discursul sau dupa infrangerea cu Uruguay. Intrebat daca va continua sa joace pentru nationala Portugaliei, CR7 a raspuns destul e evaziv, dar a tinut sa le multumeasca coechipierilor si celor din staff-ul ethnic:  „Nu e momentul sa vorbim despre asta  Sunt sigur ca echipa nationala va continua sa fie una dintre cele mai bune din lume. Acesta este fotbalul, cine inscrie mai multe goluri castiga. Trebuie sa ne felicitam adversarii si sa tinem capul sus. Am dat totul pe teren, iar eu sunt mandru de echipa, de staff-ul tehnic si de cei care au muncit mult”.

Sampaoli nu demisioneaza

Jorge Sampaoli nu va demisiona din postul de selectioner al nationalei Argentinei in urma infrangerii suferite in fata Frantei, insa “pumele” se afla intr-un monent dificil, dupa ce Javier Mascherano (34 de ani) si-a anuntat retragerea, Lucas Biglia (32 de ani) il va urma. Asta e fotbalul! Plecam cu o mare tristete in inimi, pentru ca e final de drum pentru multi dintre noi. Sper ca cei care urmeaza sa vina la nationala sa aiba parte de o presiune mai mica si sa duca Argentina acolo unde ii e locul. Pentru mine e timpul sa fac pasul inapoi. Sa fiu sincer va veni o generatie mult mai talentata decat a noastra si e timpul ca eu sa renunt”, a declarat Biglia, pentru Fox Sports.

author avatar
Bogdan Borcea
241 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astazi,la cupa mondiala de footbal,am vazut une dintre cele mai mari cacealmale,aranjament intr-o partida de footbal.Spania-Rusia,unde primii s-au chinuit sa nu le marcheze prea multe goluri sau deloc,vazand ca rusii joaca mai prost decat fcsb,mult mai prost,si nu reusesc sa egaleze a venit Pique cu ambele maini pe sus si a facut ce nu puteau in veci sa faca rusii.Ce mai chin,ce mai jale pe spanioli,frecau mingia numai sa nu marcheze iar rusii erau ko dupa dopajele din primele doua meciuri.La final s-a ajuns la loviturile de departajare unde s-a executat asa cum trebuie,la ordin,pentru ca tara gazda,ce a investit enorm pentru aceasta cupa=vax,sa se califice mai departe.PARCA A FOST UN eUROVIZION ARANJAT CA DE OBICEI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger